Ο Επιστημονικός Δείκτης AD είναι η πρώτη και μοναδική μελέτη που δείχνει τους συνολικούς και τους τελευταίους κατά τα πέντε πιο πρόσφατα έτη συντελεστές παραγωγικότητας των επιστημόνων με βάση τις βαθμολογίες h – index και i10 index και παραπομπές στο Google Scholar.
Επιπλέον, ο δείκτης παρέχει την κατάταξη και την αξιολόγηση των επιστημόνων σε ακαδημαϊκά θέματα και κλάδους σε 11.500 πανεπιστήμια, 186 χώρες, περιοχές και τον κόσμο. Συνολικά, το AD Scientific Index παρέχει αποτελέσματα κατάταξης και ανάλυσης.
Σύμφωνα με το δείκτη h ο οποίος είναι ο πιο αποδεκτός, αυτός καθορίζεται με βάση τον αριθμό των άρθρων που αναφέρονται h φορές. Για να επιτευχθεί υψηλός δείκτης h, ένας ερευνητής πρέπει να έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων και να έχει λάβει μεγάλο αριθμό παραπομπών. Για παράδειγμα, μια τιμή h-index 15 υποδεικνύει ότι ο ακαδημαϊκός έχει λάβει τουλάχιστον 15 παραπομπές σε καθένα από τα 15 δημοσιευμένα άρθρα του.
Το AD Scientific Index, το οποίο έχει αναπτυχθεί μέσω ισχυρής πνευματικής υποδομής και μέγιστων προσπαθειών με στόχο να συμβάλει στις παγκόσμιες επιστημονικές προσπάθειες.
Στην Ελλάδα και τα γνωστικά αντικείμενα Business & Management / Decision Science and Operations Management, στις τρείς πρώτες θέσεις βρίσκονται δύο καθηγητές της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Κ. Ζοπουνίδης, Φ. Πασιούρας και ο καθηγητής του ΟΠΑ, Χρήστος Ταραντίλης.
Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης έχει τιμηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από διάφορες επιστημονικές ενώσεις, είναι δύο φορές Ακαδημαϊκός, είναι Επίτιμος Διδάκτορας και Επίτιμος Καθηγητής από τέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ΕΛΜΕΠΑ) και έχει αποκτήσει πάνω από 35 βραβεία διεθνή και εθνικά. Είναι τέλος διακεκριμένος καθηγητής έρευνας στο Audencia Business School της Γαλλίας.
Latest News
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024