O δείκτης S&P 500 υποχώρησε σήμερα Τετάρτη από τα υψηλά επίπεδα της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς τα στοιχεία που αφορούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ήταν απογοητευτικά , ενώ η General Motors κατέγραψε τη χειρότερη μέρα στο ταμπλό το τελευταίο δωδεκάμηνο, καθώς ανακοίνωσε μεν σημαντική αύξηση κερδών προ φόρων αλλά τα αποτελέσματα της  ήταν εκτός προβλέψεων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,92% και έκλεισε στις 34.792, 16, ενώ ο S&P500 κατέγραψε  απώλειες της τάξης του 0,46% και έκλεισε στις 4.402,66 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο πράσινο, με ελαφρά άνοδο 0,13% στις 14.780,53 μονάδες.

Η μετοχή της GM υποχώρησε 9%, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε μηνών, υπογραμμίζοντας την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια εποχή τεχνολογικής και οικονομικής διαταραχής. Η μετοχή της ανταγωνίστριας Ford Motor Co σημείωσε πτώση 3,2%.

Οκτώ από τους 11 κλάδους του S&P500 κινήθηκαν χαμηλότερα, με τον κλάδο της βιομηχανίας και της ενέργειας να υποχωρούν κατά 0,8% και 5,9% αντίστοιχα.

Μετά από έξι συνεχόμενους μήνες με κέρδη, ο δείκτης  S&P 500 αγωνίζεται να βρεθεί σε  υψηλότερα επίπεδα τον Αύγουστο και να ξεπεράσει τις ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και το φόβο για τις πληθωριστικές πιέσεις που επισκιάζουν μια εξαιρετική σεζόν εταιρικών κερδών.

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve Richard Clarida δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων το 2023.

Ακόμα, οι τεχνολογικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των Netflix Inc, Amazon.com Inc και Facebook Inc, οι οποίες συνήθως αποδίδουν καλύτερα όταν τα επιτόκια είναι χαμηλότερα, ξεπέρασαν την επίδοση της αγοράς.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον τώρα έχει στραφεί στη μηνιαία έκθεση θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, που θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street