
Αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Ηλεία με την Αρχαία Ολυμπία, το μοναδικό αυτό αρχαιολογικό μνημείο, να κινδυνεύει από τις φλόγες.
Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη».
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, επισημαίνει, ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς ‘ανεβαίνει’ προς τις κοινότητες».
Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».
Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες από το IliaLive, με τουλάχιστον δύο σπίτια που καίγονται και κατοίκους που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στην περιοχή μάλιστα μεταβαίνει αυτή την ώρα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ηλεία, με την πυρκαγιά που καίει εδώ και αρκετές ώρες να εξαπλώνεται ραγδαία, καίγοντας σπίτια και περιουσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews λεωφορεία μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία ,ώστε να παραλάβουν τους πολίτες που δεν διαθέτουν δικούς τους όχημα, ώστε να εκκενωθούν σε ασφαλή απόσταση
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να φταίξουν ένα κλοιό προστασίας γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας των δήμων καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 4, 2021
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες του patrisnews, αναφέρουν πως η φωτιά καεί σπίτια και στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχει και το Beriev-200.
Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.


Latest News

Ο Μακρόν μιλά για την προστασία της Ευρώπης με τη γαλλική πυρηνική αποτροπή
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για ευρωπαικά στρατεύματα που θα εγγυηθούν τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Κινητοποιήσεις φορέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας εναντίον της ρυπογόνου Oil One
Οι φορείς οργανώνουν κλείσιμο του περιφερειακού στην Δραπετσώνα και πορεία μέχρι την Oil ONE την Κυριακή 9 Μάρτη στις 11:00

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
«Είμαι 21 χρόνια στο κοινοβούλιο, τέτοια πρόταση δυσπιστίας δεν θα έχουμε ξανά δει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόβλημα βιωσιμότητας για 7 στις 10 επιχειρήσεις - Τι δείχνει έρευνα του ΒΕΑ
Σε «συμπληγάδες» υψηλής φορολογίας και κόστους ενέργειας οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, όπως αποκαλύπτει έρευνα του ΒΕΑ

Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή για τα Τέμπη - Πυρά πολιτικών αρχηγών
Μετά την απόφαση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο με 277 ψήφους, τον λόγο σήμερα παίρνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ιδού η πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει η αντιπολίτευση – Ολόκληρο το κείμενο
Η πρόταση δυσπιστίας θα κατατεθεί αμέσως μετά τις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών ελέω της προ ημερησίας διατάξεως που είναι προγραμματισμένη για σήμερα

Ξεκινά η προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή - Πότε θα υπάρξει πρότασης δυσπιστίας
Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής

Τέμπη: Νέα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα – Πού θα πραγματοποιηθούν
Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη έχουν οργανωθεί σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 5 Μαρτίου, σε περιοχές όλης της χώρας

Νέα απειλή Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία «με τον έναν τρόπο ή τον άλλον»
Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Γροιλανδούς ότι η Αμερική «θα σας κρατήσει ασφαλείς, θα σας κάνουμε πλούσιους»

Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών η μείωση της ανεργίας
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης