
Διάφορες επιστημονικές διακρίσεις έχουν απονεμηθεί στη βρετανίδα δημιουργό εμβολίων, Σάρα Γκίλμπερτ, αλλά, για πρώτη φορά, μοιράζεται κάτι το κοινό με τη Μπιγιόνσε, τη Μέριλιν Μονρόε και την Ελεανορ Ρούζβελτ: μία κούκλα Μπάρμπι με τα χαρακτηριστικά της.
Σύμφωνα με το Reuters, η Γκίλμπερτ, 59χρονη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνδημιουργός του εμβολίου Oxford/AstraZeneca, είναι μία από τις 6 γυναίκες στον αγώνα κατά του κορονοϊού πάνω στις οποίες σχεδιάστηκαν οι νέες κούκλες Μπάρμπι, με τον κατασκευαστή παιχνιδιών, Mattel, να τις αναγνωρίζει ως «γυναίκες πρότυπα».
Η Μπάρμπι Γκίλμπερτ έχει καστανοκόκκινα μαλλιά, μεγάλα μαύρα γυαλιά και φοράει ένα σκούρο μπλε παντελόνι και λευκή μπλούζα. Η ίδια η Γκίλμπερτ σε συνέντευξή της στη Mattel δήλωσε ότι «Είναι πολύ περίεργο να υπάρχει μία Μπάρμπι με τα χαρακτηριστικά σου», ενώ συνεχίζοντας προσθέτει ότι ελπίζει αυτό να περάσει στη νοοτροπία των κοριτσιών και να αρχίσουν να σκέφτονται την καριέρα και την επιστήμη.

Άλλες γυναίκες που έχουν τιμηθεί με κούκλα Μπάρμπι
Μεταξύ των γυναικών που έχουν τιμηθεί με μία κούκλα Μπάρμπι από τη Mattel είναι και η νοσοκόμα έκτακτων περιστατικών, Εϊμι Ο’ Σάλιβαν, που φρόντισε τον πρώτο ασθενή με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Wycoff στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και η Όντρεϊ Κρουζ, γιατρός πρώτης γραμμής στο Λας Βέγκας που καταπολέμησε τις διακρίσεις.
Μεταξύ άλλων, ακόμη, βρίσκεται και η Τσίκα Στέισι Οριούβα, Καναδή ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η οποία αντιμετώπισε τον συστηματικό ρατσισμό στο υγειονομικό σύστημα και η Βραζιλιάνα ερευνήτρια βιοϊατρικής, Ζακλίν Χους ντι Τζίζους, η πρώτη που κατάφερε να βρει την αλληλουχία του γονιδιώματος της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού.
Τέλος, ακόμη μία γυναίκα που έχει τιμηθεί με κούκλα είναι και η Κίρμπι Γουάιτ, γιατρός στην Αυστραλία που εφηύρε μία χειρουργική ρόμπα, η οποία μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η Γκίλμπερτ επέλεξε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WISE (Women in Science & Engineering), οργανισμός που έχει ως στόχο να βοηθήσει τα κορίτσια που επιθυμούν να ακολουθήσουν μία καριέρα στον τομέα των επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM), να λάβει τα έσοδα από τις πωλήσεις της κούκλας της από τον κατασκευαστή παιχνιδιών.


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων