
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ένα μορατόριουμ στη χορήγηση των λεγόμενων αναμνηστικών δόσεων για την Covid-19, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται να επιλέξουν αν θα χορηγήσουν μια τρίτη δόση στους πολίτες τους ή αν θα δωρίσουν τα εμβόλια στις φτωχές χώρες.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι δεν τίθεται θέμα «επιλογής». «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο» και «δεν είναι ανάγκη να επιλέξουμε» αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση στους Αμερικανούς –κάτι που εξάλλου δεν έχει αποφασιστεί επισήμως– ή αν θα βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες.
Η Ψάκι είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε διάφορες χώρες, δηλαδή περισσότερες από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου όλες μαζί.
Μέχρι σήμερα οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν πάρει μια απόφαση για το πότε και αν θα αρχίσουν να χορηγούν αναμνηστικές δόσεις. Η Γερμανία και το Ισραήλ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς, κυρίως σε ηλικιωμένους και σε ευάλωτα άτομα.
Νωρίτερα σήμερα ο ΠΟΥ ζήτησε να αναβληθούν αυτές οι εκστρατείες εμβολιασμού τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να εξομαλυνθεί σε αυτό το διάστημα η «εμβολιαστική ανισότητα» μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ


Latest News

Διαταγή Τραμπ για επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε»
Για τουλάχιστον εννιά νεκρούς αμάχους κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας των Χούθι – Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ και προς το Ιράν

Κικίλιας: «Πρώτος στόχος μου να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Στυλιανίδη ανήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες στη ναυτιλία και την ακτοπλοϊα

Ζελένσκι: Ο Πούτιν λέει ψέματα για την «περίπλοκη εκεχειρία»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Βρετανίας

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δεν βρήκε αποδείξεις για περικύκλωση Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει την παράδοση των Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ, ενώ δεσμεύτηκε ότι, αν το κάνουν, θα τους χαρίσει τη ζωή.

Οι 6 πυλώνες της πολιτικής Παπασταύρου για την ενέργεια και το περιβάλλον
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου στη διάρκεια παραλαβής των αρμοδιοτήτων του τόνισε τη σημασία της ενέργειας στα εθνικά ζητήματα

Βρετανία: Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη 26 ηγετών για την Ουκρανία, o Κιρ Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σχοινοβατεί ανάμεσα στον ιστορικό υπερατλαντικό σύμμαχο και το φιλο-ουκρανικό πνεύμα που κυριαρχεί μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Φιντάν: Αν προσφέρουμε στην ασφάλεια της Ευρώπης θα ζητήσουμε ανταλλάγματα
«Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένας τομέας που πρέπει να επανεξετάζεται καθημερινά», είπε ο Χακάν Φιντάν

Τραμπ: Απειλές σε πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αντιπάλους του με φυλάκιση σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Δέσμευση Δήμα για «στοχοπροσήλωση, αποτελεσματικότητα και σεμνότητα» στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών
Τι δήλωσαν οι Χρίστος Δήμας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντική η αναβάθμιση από τη Moody's
«Η κυβέρνηση έχει στόχο να μεταφέρει αυτή την επιτυχία στις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας δουλειές και αυξάνοντας τους μισθούς», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.