Τα σημάδια από την συνεδρίαση της Τετάρτης για επιστροφή στην εσωστρέφεια αναφορικά με τα κριτήρια των επενδυτών στην Αθηναϊκή αγορά σήμερα θα έχουν δικαιολογημένη αιτία. Αναφερόμαστε στα αποτελέσματα των Τραπεζικών ομίλων με την ΠΕΙΡ να ανακοινώνει χθες ενώ σήμερα είναι η σειρά της ΕΤΕ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το α’ εξάμηνο κέρδη προ προβλέψεων 974 εκατ. ευρώ αλλά ζημιές 2,44 δισ. ευρώ λόγω εξυγίανσης. «Σε δύο το πολύ τρία τρίμηνα θα καθαρίσει ο ισολογισμός και η τράπεζα θα έχει μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων», ανέφεραν από την τράπεζα. Τις επόμενες ημέρες οι μέτοχοι θα λάβουν το 65% των mezzanine τίτλων από τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι κινήσεις σε πολλαπλά μέτωπα που έγιναν στην τράπεζα το προηγούμενο εξάμηνο θα αναγνωριστούν από την επενδυτική κοινότητα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου. Με θετικό τρόπο αξιολόγησαν τις επιδόσεις της τράπεζας Πειραιώς στο α΄ 6μηνο του 2021 η αμερικανική J P Morgan Cazenove και η ελληνική επενδυτική Axia. Η μεν J P Morgan έθεσε τιμή στόχο 1,90 ευρώ που ισοδυναμεί με άνοδο 30% περίπου και η Axia τιμή στόχο τα 2,15 ευρώ που ισοδυναμεί με άνοδο σχεδόν 50%. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 500 άτομα. Ταυτόχρονα προχωρά και ο εξορθολογισμός του δικτύου με το κλείσιμο 60 καταστημάτων να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλους Αυγούστου.

Κινήσεις που αφορούν στην Alpha Αστικά Ακίνητα ετοιμάζουν από τη διοίκηση της ΑΛΦΑ. Η μετοχή στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις μαζί με την χθεσινή και μετά τις ανακοινώσεις έχει σωρευτικά κέρδη +30% με αποτίμηση στα 130 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως εκτός από ισχυρή ρευστότητα η Alpha Αστικά Ακίνητα διαθέτει και 24 ακίνητα. Η ALPHA BANK ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Nexi S.p.A, για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με αντικείμενο την απόσχιση του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Bank σε μία νέα εταιρεία, στην οποία η Nexi θα αποκτήσει μερίδιο συμμετοχής 51% έναντι χρηματικού ανταλλάγματος ύψους €157εκ., το οποίο αντανακλά Επιχειρηματική Αξία €307εκ. για το 100% του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Bank αντίστοιχα, πλέον ενός πρόσθετου οφέλους έως €30.6εκ, εντός των πρώτων τεσσάρων ετών λειτουργίας της. Επιπλέον, η συνεργασία περιλαμβάνει και την σύναψη μακροχρόνιας σύμβασης διανομής, η οποία θα παρέχει στη νέα εταιρεία πρόσβαση στο δίκτυο της Alpha Bank, με σκοπό τη διανομή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών αποδοχής συναλλαγών καρτών σε επιχειρηματικούς πελάτες της τράπεζας στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση στο δίκτυό της, η Alpha Bank θα λάβει αμοιβή σύστασης από την νέα εταιρεία, ενισχύοντας περαιτέρω τα έσοδα της τράπεζας από αμοιβές και προμήθειες. Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του ανακοινωθέντος επιχειρηματικού σχεδίου της Alpha Bank, “Project Tomorrow”, και αναμένεται να συνεισφέρει τουλάχιστον 40 μονάδες βάσης στον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας I (Common Equity Tier I) της 31ης Μαρτίου 2021.

Από τη μελέτη της στατιστικής προϊστορίας του δείκτη των blue chip του Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance εξάγονται τα ακόλουθα ακριβώς όπως τα διατύπωσε: Η κίνηση του τελευταίου διαστήματος είναι ομαλή με τις αποδόσεις να εναλλάσσονται ανά κλάδο. Πολύ γρήγορα η αγορά πήρε πίσω το 61% της όλης πτωτικής κίνησης της ενώ πλέον είναι σχεδόν στο σύνολο με ημερήσια αγοραστικά σήματα. Το 2143 είναι κοντινή στήριξη και μόνο διάσπαση μπορεί να δώσει μεγαλύτερη διόρθωση στην παρούσα ενώ επόμενος στόχος της είναι οι 2195 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών