
Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης, καθώς αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης.
Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής. Νωρίτερα είχε ζητηθεί εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ενώ λίγο πριν τις 19:00 ζητήθηκε εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Κρυονέρι, #Κοκκινόβραχος και #Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. #Αθηνών_Λαμίας
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice pic.twitter.com/2XO8k1W8KW
— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021
Ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.
Εν τω μεταξύ, οι άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν πόρτα – πόρτα προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Στη Δροσοπηγή καίγονται σπίτια ενώ οι πληροφορίες του Open αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη Δροσοπηγή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατό να τους εντοπίσουν.
Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14:30, εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο ενημέρωνε όσους βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Αν βρίσκεστε στην #Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς #Άθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη #Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς #Αφίδνες ή #Ωρωπό
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα.
Πολύ μεγάλο το μέτωπο
Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.
Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.
Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.


Latest News

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο