Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους  στις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξης του 0,02% στις 470,07 μονάδες , με τον τραπεζικό δείκτη να ηγείται των κερδών σημειώνοντας κέρδη 2%, ενώ ο κλάδος  των εταιρειών φροντίδας Υγείας σημείωσε απώλειες 1%.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,04% υψηλότερα στις 7.122,95  μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,11 % στις 15.761,45 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,53% υψηλότερα στις 6.816,96 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,05% στις 26.000,28 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ζυρίχης -0,19, του Άμστερνταμ 0,05%, της Μόσχας 0,74%, του Όσλο 0,17%.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν και οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας συντηρούν την ανησυχία των επενδυτών και ταυτόχρονα ανέμεναν την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις προσλήψεις στις ΗΠΑ.

Με ένα νέο ρεκόρ από τον S&P 500 και άλμα άνω των 100 μονάδων για τον βιομηχανικό Dow Jones αντέδρασε η Wall Street, στα θετικά στοιχεία της έκθεσης για την αμερικανική απασχόληση τον Ιούλιο, η οποία παρουσίασε επιδόσεις σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Οι οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος . Σήμερα ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τους η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο Maersk, Allianz, τη Vonovia και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Εντυπωσιακό άλμα της τάξεως των 200%(!) κατέγραψαν τα κέρδη της δανέζικης Maersk, καθώς η αναζωπύρωση της οικονομικής δραστηριότητας έφερε κάθετη αύξηση της εμπορικής ναυτιλιακής κίνησης αλλά και σημαντική άνοδο στο κόστος των ναύλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές