![United – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/airport-chicago.jpg)
Η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων της από το φθινόπωρο, έγινε σήμερα η United Airlines.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως όλο το ενεργό προσωπικό θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο έως τις 25 Οκτωβρίου ή μέχρι πέντε εβδομάδες αφότου η αμερικανική υπηρεσία του FDA δώσει πλήρη άδεια χορήγησης σε κάποιο από τα εμβόλια. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που θα αποδείξουν πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως νωρίτερα, ήτοι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μπόνους ένα ακόμη ημερομίσθιο.
Η απόφαση αφορά τους 67.000 ενεργούς εργαζομένους της United στις ΗΠΑ, ήτοι δηλαδή πάνω από τα τρία τέταρτα του συνολικού προσωπικού της αεροπορικής. Δεν αφορά, όμως, το υπόλοιπο διεθνές προσωπικό που εργάζεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θα συμβεί με τους εργαζομένους, οι οποίοι ενδεχομένως θα αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
«Γνωρίζουμε πως κάποιοι από σας θα διαφωνήσουν με την απόφαση αυτή που απαιτεί εμβολιασμό όλων των εργαζομένων, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη για εσάς και τους συναδέλφους σας από το να διασφαλίσουμε την ασφάλεια σας, όταν βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας. Και τα στοιχεία είναι ολοκάθαρα: όλοι είναι πιο ασφαλείς, όταν όλοι είναι εμβολιασμένοι» ανάφεραν χαρακτηριστικά, σε εσωτερικό σημείωμα τους προς όλο το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Κίρμπι και ο πρόεδρος Μπρετ Χαρτ.
Σημειωτέον πως ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των πιλότων που «τρέχει» από το Μάιο με επιπλέον οικονομικά κίνητρα, δείχνει απόδοση της τάξεως του 90%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Goldman Sachs: Τι σημαίνει για την οικονομία της Ευρώπης η ειρήνη στην Ουκρανία – Τα 2 σενάρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/eu-ukraine-600x400.jpg)
Πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη η ειρήνη στην Ουκρανία - Τα 2 σενάρια της Goldman
Τι αναφέρει η Goldman Sachs για τις επιδράσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία - Πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη
![Honda: Υψηλότερα κέρδη μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης με τη Nissan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/honda-600x400.jpg)
Αύξηση κερδών για Honda μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης με τη Nissan
Honda και Nissan οριστικοποιούν την απόφαση να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση
![Sony: Αυξημένα κέρδη τριμήνου λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_sony_MJ-600x352.png)
Αυξημένα κέρδη για τη Sony λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming
Το τρίμηνο του Δεκεμβρίου είναι μια βασική περίοδος για τη Sony, καλύπτοντας την εορταστική περίοδο αγορών που είναι συχνά μια κερδοφόρα περίοδος για τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
![ΗΠΑ: Οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν ζημιές δισεκατομμυρίων από τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/california-1-600x400.jpg)
ΗΠΑ: Οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν ζημιές δισεκατομμυρίων από τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες
Οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν αποσυρθεί από την αγορά της Καλιφόρνια πριν από την καταστροφή τον Ιανουάριο
![Κίνα: Όφελος 350 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις από τη στήριξη της καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/beijing-china-600x400.jpg)
Όφελος 350 δισ. ευρώ για τις κινεζικές επιχειρήσεις από τη στήριξη της καινοτομίας
Οι φορολογικές πολιτικές του Πεκίνου για την υποστήριξη της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας είχαν όφελος 350 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις το 2024
![ΗΠΑ: Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» για σπάνιες γαίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» των ΗΠΑ για σπάνιες γαίες
Κομβικές στην τεχνολογική ανάπτυξη, οι ανά τον κόσμο σπάνιες γαίες μπαίνουν στο «κάδρο» του αναθεωρητισμού του Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα
![UniCredit: Σφοδρός ανταγωνισμός με Commerzbank για τις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_unicredit_commerzbank2-600x352.png)
Στα χαρακώματα UniCredit και Commerzbank για τις γερμανικές ΜμΕ
Η UniCredit έχει εξαπολύσει μιντιακή επίθεση μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία θέλοντας να δείξει στους συντηρητικούς Γερμανούς επιχειρηματίες ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη
![Amazon: Ανοίγει κατάστημα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης στο Μιλάνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Amazon-parafarmacia-600x331.png)
Με... ιταλικό αέρα το νέο φυσικό κατάστημα της Amazon
Η Amazon ανοίγει ένα «παραφαρμακείο» στο Μιλάνο, που θα διαθέτει μια σειρά από είδη ομορφιάς και προσωπικής φρροντίδας
![Πολυτέλεια: Η νέα τάση των πλούσιων Κινέζων που τρομοκρατεί τους οίκους πολυτελείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/china-luxury-scaled-1-600x480.jpg)
Η νέα τάση στην Κίνα που προκαλεί τρόμο στους οίκους πολυτελείας
Πριν όχι πολλά χρόνια, οι Κινέζοι καταναλωτές ήταν τα αστέρια για όσους πούλαγαν πολυτέλεια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει για την πλούσια ελίτ της τεράστιας χώρας.
![JPMorgan: Εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα να σταματήσει η πλήρης επιστροφή στο γραφείο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Οχι στην επιστροφή στο γραφείο, λένε οι εργαζόμενοι της JPMorgan
Το αίτημα των εργαζομένων της JPMorgan έρχεται καθώς αυξάνονται και οι προσπάθειες για συνδικαλισμό