
Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της προώθησης του σχεδίων νόμου για τις υποδομές ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων το Σάββατο, σε ένα διαδικαστικό αλλά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και μιας δικομματικής ομάδας γερουσιαστών.
Σε ένα σπάνιο επεισόδιο «σύμπνοιας» Ρεπουμπλικανοί τάχθηκε στο πλευρό των Δημοκρατικών κι έτσι ξεπεράστηκε το όριο των 60 ψήφων που απαιτείται για την προώθηση του μέτρου προς την τελική ψηφοφορία. Η ψηφοφορία ήταν 67-27.
Η συμφωνία αυτή «αντιπροσωπεύει μια ιστορική επένδυση», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μην την εφαρμόσουμε».
The Bipartisan Infrastructure Deal is a historic, once-in-a-generation investment in our nation’s infrastructure. It will create good-paying, union jobs repairing our roads and bridges, replacing lead pipes, and building energy transmission lines.
We can’t afford not to do it.
— President Biden (@POTUS) August 7, 2021
Η έγκριση αυτού του σχεδίου θα ήταν μια λαμπρή νίκη του Δημοκρατικού προέδρου που στοιχηματίζει στην οικονομική ανάκαμψη και στη μάχη κατά των καταστροφών που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19.
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που παραμένει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ντροπή».
Όμως οι Ρεπουμπλικανοί που υποστηρίζουν το σχέδιο γνωρίζουν επίσης πως οι επενδύσεις αυτές είναι πολύ δημοφιλείς στους εκλογείς και ο επιδραστικός Μιτς Μακόνελ υπεραμύνθηκε σήμερα ενός κειμένου που δεν είναι τέλειο αλλά αποτέλεσμα ενός «συμβιβασμού».
Το πακέτο περιλαμβάνει 110 δισεκατομμύρια δολάρια για δρόμους, γέφυρες και άλλα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, με έμφαση καις την κλιματική αλλαγή. Φιλόδοξα προγράμματα, όπως αυτά που προέβλεπαν να απομακρυνθούν αυτοκινητόδρομοι και άλλες υποδομές που δημιουργούσαν προβλήματα ιδίως σε συνοικίες Μαύρων, περικόπηκαν από τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια στα 10.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα λάβουν 39 δισεκατομμύρια. Αυτό το ποσό είναι μικρότερο από την αρχική πρόταση, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη ομοσπονδιακή επένδυση στις δημόσιες συγκοινωνίες στην ιστορία. Το σιδηροδρομικό δίκτυο – του οποίου είναι ένθερμος οπαδός ο Μπάιντεν από την εποχή που μετακινιόταν ανάμεσα στο Ντέλαγουερ και την Ουάσιγκτον με το τρένο – θα λάβει 66 δισεκατομμύρια δολάρια.
Άλλα 55 δισεκατομμύρια δολάρια θα χορηγηθούν στο δίκτυο ύδρευσης και στην προσπάθεια να υπάρχει παροχή καθαρού νερού σε όλους, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του μεγάλου αριθμού σωλήνων από μόλυβδο που είναι ακόμη σε χρήση.
Το πακέτο θα ενισχύσει ιδιαίτερα την ηλεκτροκίνηση, επενδύοντας 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο το δίκτυο των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η απουσία τέτοιων σημείων θεωρείται ένα σημαντικό αντικίνητρο για την επέκταση της χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.


Latest News

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η πολιτεία της Καλιφόρνια για τους δασμούς
Η Καλιφόρνια βρέθηκε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Τραμπ

Πόσο πουλιέται η έπαυλη που έχτισε ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τζον Στάμος στο Λος Άντζελες
Καθισμένο σε ένα λόφο, το σπίτι που έχτισε ο Τζον Στάμος έχει θέα στο φαράγγι του Μαλιμπού

Από το «κάνε το όπως η Ευρώπη» στο «κάνε το όπως η Κίνα» - Πώς άλλαξε άρδην ο κόσμος των αυτοκινήτων
Η Κίνα έκανε τεράστια βήματα στα αυτοκίνητα ξεπρόβαλε από τα βαριά lockdown της πανδημίας μπροστά από τον ανταγωνισμό - Τι λένε οι FT

Ποιοι ταξιδιώτες αφήνουν τα μπάνια στη Μεσόγειο για... cool διακοπές στη Β. Ευρώπη
Κάποιοι αποφεύγουν τα καλοκαιρινά hotspots της Ευρώπης υπέρ «πιο cool», κυριολεκτικά, προορισμών

Πως η Virgin Atlantic επέστρεψε στην κερδοφορία
Ο CEO της Virgin Atlantic Σάι Βάις επέστρεψε την αεροπορική εταιρεία στη κερδοφορία, αλλά υπάρχουν προκλήσεις

Πόσο θα κοστίσουν οι δασμοί Τραμπ στους Αμερικανούς - Το σενάριο με 10%
Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι η προεκλογική ιδέα του Τραμπ θα είχε κόστος για τους Αμερικανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις

Blackstone: Κινήσεις επέκτασης σε χαρτοφυλάκια μικροεπενδυτών
Η Blackstone συνεργάζεται με τις Vanguard και Wellington για να προσφέρει χαρτοφυλάκια με δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία

Πώς οι δασμοί Τραμπ σε κινεζικά ανταλλακτικά διαταράσσουν τα σχέδια της Tesla
Οι δασμοί πλήττουν την προσπάθεια της Tesla να εισάγει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να κατασκευάσει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Παρουσία Τραμπ οι διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας για τους δασμούς
«Η Ιαπωνία έρχεται σήμερα για να διαπραγματευτεί τους Δασμούς, το κόστος της στρατιωτικής υποστήριξης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2025
Η έκθεση της Henley & Partners για το 2025 κατατάσσει τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο – Η κατάταξη βασίζεται στην τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για πολυτελή ακίνητα 100 – 200 τ.μ.