Αντιμέτωποι με μια ενδιαφέρουσα πρόκληση βρίσκονται οι εργοδότες στις ΗΠΑ, καθώς καλούνται να καλύψουν σχεδόν 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας με περίπου ένα εκατομμύριο λιγότερους εργαζόμενους από ό, τι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε την Παρασκευή ότι υπάρχουν περίπου 8,7 εκατομμύρια δυνητικοί εργαζόμενοι που αναζητούν εργασία και συγκαταλέγονται στους άνεργους.

Ταυτόχρονα, ο ιστότοπος εύρεσης θέσεων εργασίας Indeed εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 9,8 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους υπογραφής, υψηλότερων μισθών και ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας, για να δελεάσουν τους ανθρώπους.

Κι αυτή η τάση αναμένεται να διατηρηθεί καθώς η πανδημία αλλάζει την αγορά εργασίας, ίσως μόνιμα.

«Αυτή είναι μια από τις πιο πολύπλοκες αγορές εργασίας που μπορούμε να θυμηθούμε», δήλωσε ο Scott Hamilton, παγκόσμιος διευθυντής για συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού και αποζημίωσης στην Gallagher.

Μια έρευνα που μόλις κυκλοφόρησε από την Gallagher δείχνει μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένοι οποίο οι εργοδότες να φτάσουν για να προσελκύσουν εργαζόμενους στην εποχή της πανδημίας.

Περίπου το 41% ​​των εργοδοτών που απάντησαν δήλωσαν ότι προσφέρουν ενισχυμένα οφέλη. Το 19% δηλώνει ότι προσφέρει ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, ένα προνόμιο που αναμένεται να αυξηθεί στο 27% των εταιρειών τα επόμενα δύο χρόνια.

Παρέχουν επίσης προγράμματα έκπτωσης, νομικές υπηρεσίες και προστασία από κλοπή ταυτότητας, αν και το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα ιατρικά και φαρμακευτικά οφέλη παραμένουν στην κορυφή των σημαντικότερων πρόσθετων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, καθώς εξακολουθούν να εργάζονται 6,1 εκατομμύρια λιγότεροι Αμερικανοί από ό, τι τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν το χτύπημα της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή