![ΔΕΔΔΗΕ – Μάχη με τον χρόνο – Το στοίχημα της ηλεκτροδότησης, ενώ μαίνονται οι φωτιές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/pilones.jpg)
Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν στο δίκτυο οι πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Διαχειριστή κάνει λόγο για καταστροφή 2.150 στύλων, 109 χλμ δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης και 120 υποσταθμών σε Β. Εύβοια, Πελοπόννησο, Στ. Ελλάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση 68.000 νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 140.000 με 280.000 άτομα.
Και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω καθώς πολλά μέτωπα παραμένουν ενεργά.
Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αναστείλει τις άδειες όλου του τεχνικού του προσωπικού, ενεργοποιώντας το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον βάρδιες και επιφυλακή για το προσωπικό, καθώς και πλήρη ετοιμότητα όλων των συνεργείων πανελλαδικά προκειμένου να μετακινηθούν άμεσα και να συνδράμουν σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο τους ζητηθεί.
Ο Διαχειριστής με αναλυτική ενημέρωσή του, αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τονίζει ότι επιχειρεί με όλες του τις δυνάμεις (συνεργείων του και εργολάβων) για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην περιοχή της Εύβοιας, μέχρι αυτή την ώρα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι περιοχές Μαντούδι, Προκόπι, Δαφνούσα, Παραλία Μαντουδίου, Πηλί, Βλαχιά και Σαρακήνικο, ενώ συνεχίζεται η επιθεώρηση του Δικτύου σε όσα σημεία είναι δυνατή η πρόσβαση από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές στο σύνολο των χωριών και οικισμών του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας.
Από τις πυρκαγιές, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 6 γραμμές Μέσης Τάσης, οι οποίες επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 15.000 πολιτών και για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, απαιτείται η αντικατάσταση 800 στύλων, 100 υποσταθμών και 40 χιλιομέτρων Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές. Επί τόπου από την πρώτη στιγμή βρίσκονται 100 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), με 10 μηχανήματα έργου.
Στην περιοχή της Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, μέχρι αυτή την ώρα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι περιοχές Δαφνοχώρι και Ελαία της Π.Ε Φωκίδας, Λάλα της Π.Ε Ηλείας, Χράνη της Π.Ε Αρκαδίας, Γύθειο της Π.Ε Λακωνίας ενώ συνεχίζεται η επιθεώρηση του Δικτύου σε όσα σημεία είναι δυνατή η πρόσβαση από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Δωρίδος, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Οιχαλίας και Ανατολικής Μάνης .
Από τις πυρκαγιές, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τμήματα ή το σύνολο 7 γραμμών Μέσης Τάσης, οι οποίες επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 15.000 πολιτών και για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, απαιτείται η αντικατάσταση πλέον των 350 στύλων, και 30 χιλιομέτρων Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές. Επί τόπου από την πρώτη στιγμή βρίσκονται 170 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), με 80 μηχανήματα έργου.
Στην περιοχή της Αττικής, μέχρι αυτή την ώρα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί αρκετοί καταναλωτές στη Βαρύμπομπη, Αγ.Στέφανο, Θρακομακεδόνες, Σταμάτα, Κρυονέρι και Ροδόπολη, ενώ συνεχίζεται η επιθεώρηση του Δικτύου σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδναι, Βασιλικά Κτήματα, Δροσοπηγή και Μαλακάσα σε όσα σημεία είναι δυνατή η πρόσβαση από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης τους.
Από τις πυρκαγιές, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 9 γραμμές Μέσης Τάσης, οι οποίες επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 38.000 πολιτών και για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, απαιτείται η αντικατάσταση περίπου 1.000 στύλων, 20 υποσταθμών και 39 χιλιομέτρων Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές. Επί τόπου από την πρώτη στιγμή βρίσκονται 412 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), με 52 μηχανήματα έργου.
Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων στις τρεις πληγείσες περιφέρειες, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή τη ώρα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επανηλεκτροδοτηθούν, ακόμη και με τη σύνδεσή τους με γεννήτριες.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ηλεκτρική ενέργεια: Αυξήσεις στα τιμολόγια Μαρτίου δείχνει το ράλι του φυσικού αερίου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_679399249-600x400.jpg)
Χωρίς φρένα οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια-Τι έρχεται στους λογαριασμούς ρεύματος [γράφημα]
Ράλι τιμών 61% τις τελευταίες 4 ημέρες στην ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - Φωτιά 45% στο φυσικό αέριο TTF
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/total-600x342.png)
TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ
Ο CEO της TotalEnergies λέει πως μια μακρά συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ διασφαλίζει την ενεργειακή σταθερότητα
![Φυσικό αέριο: Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές λόγω ανησυχίας για επάρκεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_gas3-1-768x606-1-600x473.png)
Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές του φυσικού αερίου - Χαμηλό τριετίας για τα αποθέματα
Τα αποθέματα για το φυσικό αέριο βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτή την εποχή του χρόνου, από την ενεργειακή κρίση το 2022
![ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mail-600x401.jpeg)
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά
Η ΕΛΕΤΑΕΝ έκοψε την Πρωτοχρονίατικη πίτα της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
![Χώρες της Βαλτικής: «Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία – Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Baltica-2-600x337.jpg)
«Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία οι Βαλτικές χώρες - Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο
Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν σημερα ότι συγχρόνισαν επιτυχώς τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο ευρωπαϊκό ηπειρωτικό δίκτυο
![Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/skylakakis1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών
Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως αυτό που προσπαθεί να κάνει το υπουργείο είναι να μεταφέρει τη ζήτηση τις ώρες που έχουμε ήλιο
![Λογαριασμοί ρεύματος: Φθηνότερα τα μπλε και από τα επιδοτούμενα πράσινα τιμολόγια [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_reyma_epid_ΕΧΟ-600x352.png)
Μπλε ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος; - Η ανατροπή κόντρα στις επιδοτήσεις [γραφήματα]
Οι λογαριασμοί ρεύματος για τον Φεβρουάριο μετά το crash test ανάμεσα στα μπλε και τα επιδοτούμενα πράσινα τιμολόγια