Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές , με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζει στην εξέλιξη της πανδημίας και την υποχώρηση των τιμών στην αγορά εμπορευμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε άνοδο 0,2% και έκλεισε στις 470,97 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο κλάδος των εταιρειών φροντίδας υγιείας με άνοδο 1%. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος του αυτοκινήτου με απώλειες 0,6%.

Ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 15.745,41 μονάδες, με οριακή πτώση 0,1% 0,33%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε επίσης οριακές απώλειες κατά 0,06% στις 6.813,18 μονάδες. Το Λονδίνο έκλεισε με κέρδη με τον FTSE 100  να ενισχύεται κατά 0,13% στις 7.132,3 μονάδες. Στη περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο κατά 0,54% στις 26.139,43 μονάδες.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι χρηματιστηριακές αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ότι επιβραδύνθηκε η αύξηση των εξαγωγών της-μη αναμενόμενη οικονομική εξέλιξη-ενώ και οι εισαγωγές έχασαν την δυναμική τους.

Η Wall Street  ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας  με τους επιμέρους δείκτες να χάνουν έδαφος σε σχέση με τα υψηλά που «έπιασαν» την περασμένη εβδομάδα. Οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή των νεότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα λάβει υπόψη της η Federal Reserve στη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων της. Συγκεκριμένα, Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε αντιστοίχως τη δημοσίευση των στοιχείων αναφορικά με το δείκτη τιμών καταναλωτή και δείκτη τιμών παραγωγού για το μήνα Ιούλιο.

Η μετοχή της βρετανική Deliveroo σημείωσε άνοδο 4,5% τη Δευτέρα, καθώς ανακοίνωσε ότι η γερμανική Delivery Hero ΈΧΕΙ αποκτήσει το 5,09% της εταιρείας. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της  ​​βρετανικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Hargreaves Lansdown, καθώς έκλεισε με πτώση 11% μετά από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές