Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, με τους επιμέρους δείκτες να χάνουν έδαφος σε σχέση με τα υψηλά που «έπιασαν» την περασμένη εβδομάδα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 0,17% στις 35.144 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 14.835 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,1% στις 4.431 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,282%, ενώ το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,176.

Μεγάλες πιέσεις δέχονται ειδικά οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις συνεχιζόμενες πιέσεις που δέχεται η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού. Η ανησυχία κυρίως για τα επίπεδα ζήτησης στις μεγάλες αγορές της Ασίας και δη, της Κίνας λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας οδήγησαν σε σημαντική πτώση του Brent κατά 3,8% στα 68,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το αμερικανικό WTI υποχώρησε κατά τουλάχιστον 4% στα 65,50 δολάρια. Η Κίνα ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας, κυρίως περιορισμούς στα ταξίδια σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα.

Η αγορά αναμένει με αγωνία την ομαλή ολοκλήρωση στο λόφο του Καπιτωλίου της διαδικασίας έγκρισης του περίφημου πακέτου του 1 τρισ. δολαρίων για έργα υποδομών, που είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για τον Λευκό Οίκο. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και τροποποιήσεις το πακέτο εκτιμάται πως συγκεντρώνει αρκετή στήριξη και από τους Ρεπουμπλικάνους για να εγκριθεί με διακομματική στήριξη, καταρχάς από τη Γερουσία μέσα στην εβδομάδα και τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή των νεότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα λάβει υπόψη της η Federal Reserve στη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων της. Συγκεκριμένα, Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε αντιστοίχως τη δημοσίευση των στοιχείων αναφορικά με το δείκτη τιμών καταναλωτή και δείκτη τιμών παραγωγού για το μήνα Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street