Mε μικρή υποχώρηση έκλεισε ο Dow Jones την πρώτη μέρα της εβδομάδας, με τον τόνο να δίνουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που άγιξε την Παρασκευή.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,3% και έκλεισε στις 35.101,85 μονάδες, ενώ ο S&P500 κατέγραψε  απώλειες της τάξης του 0,09% και έκλεισε στις 4.432,35 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο πράσινο, με ελαφρά άνοδο 0,16% στις 14.860,18 μονάδες.

Πτώση σημείωσε η τιμή του μαύρου χρυσού  τη Δευτέρα, «χτίζοντας» πάνω στις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας δημιουργούν ανησυχία για μείωση της ζήτησης. Τα futures του αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν 2,5% στα 66,60 δολάρια το βαρέλι. Το Brent σημείωσε πτώση του 2,2% στα 69,15 δολάρια το βαρέλι. Η πτώση του πετρελαίου πίεσε προς κάτω τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας. Η Exxon Mobil και η Chevron έχασαν και οι δύο περίπου 1%. Η Diamondback Energy υποχώρησε 3,5%.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέβηκαν τα ανοίγματα στην αμερικανική αγορά εργασίας τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας αυξήθηκαν στα 10,1 εκατ. από 9,5 εκατ. το Μάιο. Οι οικονομικοί αναλυτές περίμεναν πολύ μικρότερη αύξηση στα 9,27 εκατ.

Η σεζόν της εταιρικής κερδοφορίας συνεχίζεται κι αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των Tyson Foods, AMC Entertainment, Coinbase, Lordstown Motors, Bumble, Palantir, Disney, Airbnb και DoorDash.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε νέες υψηλές εκτιμήσεις για την πορεία του S&P 500, λέγοντας ότι θα «πιάσει» τις 4.600 μονάδες μέσα στη χρονιά, αλλά προέβλεψε περαιτέρω σημαντική άνοδο του μέσα στο 2022, έως και στις 5.000 μονάδες

Οι επενδυτές αναμένουν αυτή τη βδομάδα την ανακοίνωση βασικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού και συγκεκριμένα τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγού για το μήνα Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street