Αυξημένες ήταν τον περασμένο μήνα οι προσδοκίες των καταναλωτών για την εξέλιξη του πληθωρισμού βραχυπρόθεσμα, ενώ οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές προοπτικές το επόμενο έτος μειώθηκαν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Federal Reserve της Νέας Υόρκης.

Οι μέσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος παρέμειναν στα υψηλά επίπεδα του 4,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό τα επόμενα τρία χρόνια αυξήθηκαν ελαφρώς σε 3,7% από 3,6% τον Ιούνιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συζητούν πώς και πότε θα αρχίσουν να περιορίζουν την υποστήριξη που παρέχουν στην οικονομία, την ώρα που αρκετοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των κατοικιών το επόμενο έτος μειώθηκαν στο 6,0% τον Ιούλιο από 6,2% τον Ιούνιο.

Περισσότεροι άνθρωποι δήλωσαν ότι ήταν χειρότερα οικονομικά τώρα από ό, τι πριν από ένα χρόνο και λιγότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί σε ένα χρόνο από τώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή