Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές γύρισαν την πλάτη στις ανησυχίες στην εξάπλωση της πανδημίας και στις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,35% και έκλεισε στις 472,32, με τον κλάδο των εταιρειών αναψυχής και ταξιδίων να ηγείται των κερδών καταγράφοντας απόδοση της τάξης του 2%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους κλάδοι και χρηματιστηριακές αγορές.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,4 % στις 7.161,04 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,16% % στις 15.770,71 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,1% στις 6.820,21 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,24% στις 26.201,21 μονάδες.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτήρισε και τις συνεδριάσεις στις αγορές της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, με τις περισσότερες να κλείνουν με θετικό πρόσημο.

Στη Wall Street η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή άνοδο στους επιμέρους δείκτες,  καθώς η ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας αντισταθμίζεται από την αισιοδοξία για την βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, χάρη και στην επικείμενη υπερψήφιση ενός ακόμη πακέτου στήριξης, αυτή τη φορά για έργα υποδομής.

Πίσω στην Ευρώπη, το γερμανικό ινστιτούτο οικονομικής έρευνας ZEW ανακοίνωσε μείωση του οικονομικού κλίματος για τον Αύγουστο,στοιχεία κατώτερα των προσδοκίων, καθώς υποχώρησε  στο 40,4 από 63,3 τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 56,7.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες που ανακοίνωσαν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν οι Hellofresh, Munich Re, ABRDN και InterContinental Hotels Group.

Η μετοχή της Hellofresh σημείωσε άνοδο 9% γ, ενισχύοντας τον δείκτη Stoxx 600, καθώς ανακοίνωσε ισχυρή κερδοφορία τριμήνου. 

Η μετοχή της Deliveroo σημείωσε άνοδο 6,9%, συνεχίζοντας την άνοδο μετά την χθεσινή  ανακοίνωση τη Δευτέρα για την αποκτήση μεριδίου από την Delivery Hero.

Απώλειες κατέγραψε η γερμανική Auto1 Group, με τη μετοχή να κλείνει στο  – 3,1%. Η μετοχή της M&G υποχώρησε κατά 2,9%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές στα αποτελέσματα μετά από φόρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές