
Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, όπως φαίνεται και από τις ήπιες διακυμάνσεις στα futures σήμερα, εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα λάβει χώρα (το απόγευμα, ώρα Ελλάδος) στην αμερικανική Γερουσία για την επικύρωση του πολύπαθου πακέτου του ενός τρισ. δολαρίων για τις αναπτυξιακές υποδομές. Εξάλλου, η επικύρωση του πακέτου θα δώσει το σήμα για την έναρξη της επόμενης συζήτησης για τη δρομολόγηση των επιπλέον επενδύσεων ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.
Στο ταμπλό σήμερα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 24 μονάδες, τα futures του Nasdaq ανεβαίνουν κατά 17 μονάδες και τα futures του S&P 500 είναι οριακά κάτω με μισή μονάδα.
Θυμίζουμε πως χθες ο Dow έκλεισε με πτώση 0,3% όπως και ο S&P 500 με κάμψη 0,1%, μετά την άνοδο τους σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, ενώ ο Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο 0,2%.
Η αναζωπύρωση της συζήτησης για την έναρξη του tapering από τη Federal Reserve μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση τον Ιούλιο έστειλε τις αποδόσεις στα ύψη. Μάλιστα, η απόδοση του 10ετούς έφτασε έως και το 1,336%, διαγράφοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι του από τις αρχές Φεβρουαρίου. Αντιστοίχως, το αμερικανικό δολάριο άγγιξε υψηλό τετραμήνου έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία αυτή την ώρα να βρίσκεται στο 1,172.
Αύριο, μάλιστα, η αγορά θα έχει και μια καλύτερη εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού, δεδομένου πως θα δημοσιευτούν τα νεότερα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή (και μία μέρα μετά, τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού).
Στην αγορά των commodities, η τιμή του πετρελαίου συνέρχεται κάπως, καταγράφοντας άνοδο κατά σχεδόν 2% στα 67,77 δολάρια το βαρέλι. Χθες η υποχώρηση του μαύρου χρυσού κυμάνθηκε στο 4% συμπαρασύροντας και τις μετοχές των εταιρειών του ενεργειακού κλάδου που ήταν από τις χαμένες της ημέρας. Μικρή άνοδο κατά 0,4% στα 1.733 δολάρια την ουγγιά καταγράφει και ο χρυσός.


Latest News

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Ο Τραμπ τορπιλίζει μετοχές και ασφαλή καταφύγια - Νέο ρεκόρ για τον χρυσό
Οι επιθέσεις του Τραμπ στον Πάουελ κλονίζουν τους επενδυτές - Αντιστέκεται το ΧΑ

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια

Υπό πίεση οι ευρωαγορές, προσπαθεί να διαφοροποιηθεί ο FTSE 100
Οι ανησυχίες για τις προεκτάσεις του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου παραμένουν στις αγορές

Μικρές διακυμάνσεις στις αγορές της Ασίας
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων τον Μάιο

Σε ελεύθερη πτώση το δολάριο
Οι επιθέσεις του Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία

Ξεπουλούν εξωτερικό χρέος οι Ιάπωνες - Το sell off των 20 δισ. δολ.
Η πτώσης των μετοχών της Wall Street πιθανώς προκάλεσε τα συνταξιοδοτικά ταμεία να εκφορτώσουν αμερικανικά ομόλογα

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μνήμες της «Μεγάλης Ύφεσης» ξυπνά ο Dow Jones - Ο χειρότερος Απρίλιος από το 1932
Λίγοι πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εμπορικούς εταίρους θα αποφέρουν αποτελέσματα αρκετά σύντομα για να μετριάσουν την πίεση

«Βαθύ κόκκινο» έφερε ο Τραμπ στη Wall Street - Πόνος για το δολάριο και ράλι σε χρυσό και Bitcoin
Η Wall Street προσπαθεί να βρει πατήματα, όμως οι παρεμβάσεις του Τραμπ κατά του Πάουελ την φέρνουν σε περιδίνηση