Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, όπως φαίνεται και από τις ήπιες διακυμάνσεις στα futures σήμερα, εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα λάβει χώρα (το απόγευμα, ώρα Ελλάδος) στην αμερικανική Γερουσία για την επικύρωση του πολύπαθου πακέτου του ενός τρισ. δολαρίων για τις αναπτυξιακές υποδομές. Εξάλλου, η επικύρωση του πακέτου θα δώσει το σήμα για την έναρξη της επόμενης συζήτησης για τη δρομολόγηση των επιπλέον επενδύσεων ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό σήμερα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 24 μονάδες, τα futures του Nasdaq ανεβαίνουν κατά 17 μονάδες και τα futures του S&P 500 είναι οριακά κάτω με μισή μονάδα.

Θυμίζουμε πως χθες ο Dow έκλεισε με πτώση 0,3% όπως και ο S&P 500 με κάμψη 0,1%, μετά την άνοδο τους σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, ενώ ο Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο 0,2%.

Η αναζωπύρωση της συζήτησης για την έναρξη του tapering από τη Federal Reserve μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση τον Ιούλιο έστειλε τις αποδόσεις στα ύψη. Μάλιστα, η απόδοση του 10ετούς έφτασε έως και το 1,336%, διαγράφοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι του από τις αρχές Φεβρουαρίου. Αντιστοίχως, το αμερικανικό δολάριο άγγιξε υψηλό τετραμήνου έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία αυτή την ώρα να βρίσκεται στο 1,172.

Αύριο, μάλιστα, η αγορά θα έχει και μια καλύτερη εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού, δεδομένου πως θα δημοσιευτούν τα νεότερα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή (και μία μέρα μετά, τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού).

Στην αγορά των commodities, η τιμή του πετρελαίου συνέρχεται κάπως, καταγράφοντας άνοδο κατά σχεδόν 2% στα 67,77 δολάρια το βαρέλι. Χθες η υποχώρηση του μαύρου χρυσού κυμάνθηκε στο 4% συμπαρασύροντας και τις μετοχές των εταιρειών του ενεργειακού κλάδου που ήταν από τις χαμένες της ημέρας. Μικρή άνοδο κατά 0,4% στα 1.733 δολάρια την ουγγιά καταγράφει και ο χρυσός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές