
Η επαρχία Σαανσί που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας στοχεύει στην ίδρυση πιλοτικών ζωνών ταμιευτήρων άνθρακα, σε μία περιοχή με εμβαδόν μεγαλύτερο των 74.700 εκταρίων (1 εκτάριο: 10 στρέμματα), μέχρι το έτος 2030, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Μέχρι το 2025, η ίδια επαρχία, θα έχει οργανώσει 70 πιλοτικές ζώνες ταμιευτήρων άνθρακα, επί τη βάσει διαφορετικών εδαφικών σχηματισμών, συμπεριλαμβανομένων δασών, λιβαδιών, υγροτόπων, αλλά και καταφυγίων άγριας ζωής, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που δημοσιοποίησε το γραφείο δασών της ίδιας επαρχίας.
Το πρόγραμμα αυτό, συμπεριλαμβάνει ένα σύστημα μέτρησης και παρακολούθησης της κατακάθισης του άνθρακα στα δάση, σε όλη την επαρχία, μαζί με τις προσπάθειες της κατασκευής ερευνητικών κέντρων, σταθμών, αλλά και περιοχών παρακολούθησης.
Μέχρι το έτος 2030, στην ίδια περιοχή θα έχουν οργανωθεί 42 ακόμη τέτοιες ζώνες, αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν στα 74.700 εκτάρια, η οποία εκτιμάται ότι θα απορροφήσει 7,63 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο.
Η ίδια επαρχία, υπερηφανεύεται ότι διαθέτει συνολικά 14,7 εκατομμύρια εκτάρια οικολογικής χρήσης, που αποτελούνται από δάση, λιβάδια και υγροτόπους, σύμφωνα με τον Ντανγκ Σουαγκρέν, που είναι επικεφαλής του γραφείου δασών, προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική αύξησης της ικανότητας κατακάθισης του άνθρακα στην αναφερόμενη επαρχία.
Η κατασκευή πολλών πεδίων ταμιευτήρων του άνθρακα θα βοηθήσει την επαρχία Σαανσί να προωθήσει τη διαχείριση οικολογικών χώρων και να εκτιμήσει την αξία της οικολογικής παραγωγής, πρόσθεσε ο Ντανγκ.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο