Στο πράσινο έκλεισε σήμερα Τετάρτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού μετρίασε τους φόβους των επενδυτών, αφού ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε μεν άνοδο χαμηλότερη όμως από την αναμενόμενη.

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 220,30 μονάδες, ή +0,62% και έκλεισε στις 35.484,97 μονάδες, κατακτώντας ένα ακόμα ρεκόρ. Την άνοδο του δείκτη των 30μετοχών οδήγησαν εταιρείες όπως η Caterpillar και  Home Depot. Ο δείκτης S&P 500, έκλεισε με άνοδο 0,25 %, στις 4.447,70 μονάδες, αγγίζοντας νέα επίπεδα ρεκόρ. Ο τεχνολογικός  δείκτης Nasdaq, έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,16 % στις 14.765,14 μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,5% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 0,9% τον Ιούνιο. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτος ο ΔΤΚ σημείωσε αύξηση 5,4%. Οι επενδυτές όμως εστιάζουν στο δομικό πληθωρισμό, που μπορεί να δώσει το σήμα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα παραμείνουν συγκρατημένες και η οικονομία δυνατή. Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση από 4,5% τον Ιούνιο.

Η  απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση, αντιδρώντας στα νέα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού.  Η πτώση των επιτοκίων επιταχύνθηκε, όταν ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, δήλωσε στο CNBC ότι η Fed θα πρέπει να αρχίσει να μειώνει τα προγράμματα αγοράς ομολόγων τον Οκτώβριο.

Υποχώρηση κατέγραφε και η τιμή του πετρελαίου αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε. Οι πτωτικές τάσεις επικράτησαν μετά το κάλεσμα του Λευκού Οίκου προς τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου για να υποστηρίξουν την παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία.

Η μετοχή της Wendy’s αυξήθηκε κατά 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κερδοφορία που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Μέχρι την Παρασκευή, το 87% των εταιρειών που μετέχουν στον δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street