Τις δυνατότητας που παρέχουν τα πληρώματα helitack για άμεση επέμβαση και καταστολή εστιών πυρκαγιάς σε δυσπρόσιτα σημεία παρουσιάζει το Πυροσβεστικό Σώμα σε βίντεο που ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό στο twitter.

Τα πληρώματα helitack είναι ομάδες πυροσβεστών που μεταφέρονται με ελικόπτερο σε πυρκαγιές. Μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα, επιχειρώντας σε δυσπρόσιτα σημεία πλησίον της πυρκαγιάς, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μπορούν να κατέλθουν με ραπέλ ή με σύστημα hoist από το ελικόπτερο, όταν αυτό δεν μπορεί να προσγειωθεί και να δημιουργήσουν ζώνη προσγείωσης ελικοπτέρου για την περαιτέρω μεταφορά επίγειων δυνάμεων. Είναι εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα με εργαλεία πυρόσβεσης, όπως εργαλεία χτυπήματος, αλυσοπρίονα, φορητές δεξαμενές ύδατος (που υδροδοτούνται από ελικόπτερα), με τα οποία προσβάλλουν την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φον ντερ Λάιεν: Στην κόψη του ξυραφιού θα κριθεί η προεδρία της Κομισιόν
Επικαιρότητα |

Η ώρα της αλήθειας για τη Φον ντερ Λάιεν - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Η μυστική ψηφοφορία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της φον ντερ Λάιεν, επιτρέποντας στους ευρωβουλευτές να την επικρίνουν μεν, ψηφίζοντας υπέρ της, για να αποφύγουν μια θεσμική κρίση.