Οι υπάλληλοι της Google ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μείωση μισθού έως και 25% εάν αποφασίσουν να εργαστούν από το σπίτι επ ‘αόριστον, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Ο τεχνολογικός γίγαντας εμφανίστηκε ευρέως υποστηρικτικός της εξ αποστάσεως εργασίας μετά το ξέσπασμα της COVID-19 και μόλις την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε σχεδόν 10.000 αιτήματα εργαζομένων για εργασία από το σπίτι. Η εταιρεία ανέβαλε την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται λόγω της ευρείας εξάπλωσης της μετάλλαξης δέλτα. Η αναβολή μετατέθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με έναν νέο τρόπο υπολογισμού των αμοιβών που διέρρευσε από το Reuters, ορισμένοι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι – ιδιαίτερα οι λεγόμενοι νομάδες που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις – θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περικοπές μισθών.
Σε ένα παράδειγμα, το Reuters διαπίστωσε ότι ένας υπάλληλος που ζει στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ – που είναι μια ώρα απόσταση από το γραφείο της Google στη Νέα Υόρκη – θα αμείβεται κατά 15% λιγότερο εάν εργαζόταν από το σπίτι. Εν τω μεταξύ, ένας συνάδελφός του που ζει στη Νέα Υόρκη, δεν θα είχε καμία περικοπή μισθού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται λόγος ακόμα και για μειώσεις έως και 25% για εργαζόμενους που θα έφευγαν μακριά από το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε το Reuters.
Σύμφωνα με μαρτυρία ενός υπαλλήλου, εργαζόμενοι μετέβησαν στο γραφείο της Google στο Σιάτλ από μια κοντινή κομητεία, επειδή όσοι επέλεγαν να εργαστούν από το σπίτι με πλήρη απασχόληση, θα αντιμετώπιζαν μείωση μισθού κατά 10%. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, είναι τόσο υψηλή η περικοπή μισθού, που αντιστοιχεί με το ποσό της αύξησης που κάποιοι έλαβαν λόγω της προαγωγής τους. Άλλοι σχολίασαν πως «δεν έκαναν όλη αυτή τη σκληρή δουλειά για να προαχθούν και στη συνέχεια να υποστούν μειώσεις μισθών»!
Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Reuters ότι «τα πακέτα αποζημίωσής μας καθορίζονταν πάντα ανά τοποθεσία και πληρώνουμε πάντα τους καλύτερους μισθούς της τοπικής αγοράς με βάση το πού εργάζεται ένας υπάλληλός μας».
Τον Απρίλιο, το Facebook είχε προειδοποιήσει ότι εργαζόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μείωση μισθών εάν συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Να σημειωθεί πως ανάλογη απόφαση υιοθέτηση και το Twitter.
Latest News
Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοι και γιατί σχεδιάζουν επενδύσεις σε ΑΙ αντί προσλήψεις προσωπικού
Νέα δημοσκόπηση λέει ότι το 51% των ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων στοχεύουν να ανακατευθύνουν τις επενδύσεις φέτος στην τεχνητή νοημοσύνη
Οι κίνδυνοι στα smartphones από τα κακόβουλα NFC tags - Τι λέει η Kaspersky
«Η τεχνολογία NFC είναι εξαιρετικά πρακτική, αλλά μπορεί να αποτελέσει φορέα κακόβουλων δραστηριοτήτων», προειδοποιεί ο επικεφαλής ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky
Η ΕΕ επαναξιολογεί τις έρευνες σε Apple, Google και Meta
Σύμφωνα με το νόμο για τις ψηφιακές αγορές, οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν έρευνες τον περασμένο Μάρτιο για τις big tech Apple, Google και Meta
Στα χέρια του Μασκ και το TikTok; - Πώς θα παίξει τη «χρυσή μετοχή» το Πεκίνο
Οι δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτιμηθούν σε περίπου 40 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια
Facebook: Το ψεύτικο «μήνυμα απενεργοποίησης λογαριασμού» – Τι πρέπει να κάνετε
Έρχεται μήνυμα από φίλους για απενεργοποίηση λογαριασμού του Facebook
Νέο μπλόκο ΗΠΑ στις εξαγωγές μικροτσίπ και τεχνολογίας ΑΙ
Στόχος των νέων περιορισμών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους στην τεχνητή νοημοσύνη
Meta και Amazon «κόβουν» τα προγράμματα συμπερίληψης – Νέα συνάντηση Τραμπ και Ζάκερμπεργκ
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συνεχίζει την επίθεση φιλίας στον Τραμπ καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για ισχυροποίηση των συντηρητικών φωνών.
Οι Κινέζοι ανταγωνιστές «ροκανίζουν» το μερίδιο αγοράς των iPhone της Apple - Ο ρόλος της AI
Το iPhone υποχώρησε κατά μία μονάδα στο 18% του μεριδίου αγοράς το 2024
Ένας Cosmos γεμάτος ανθρωπόμορφα ρομπότ
Θα μπορούν να κάνουν δουλειές στο σπίτι ή σε χώρους εργασίας όπως τα εργοστάσια
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακρίνει την Apple για έλλειψη καινοτομίας
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε για την Apple, μεταξύ άλλων , πως «Δεν έχουν εφεύρει κάτι σπουδαίο εδώ και καιρό»