Ο Dow  Jones και ο S&P 500 σημείωσαν σήμερα Πέμπτη, νέο ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα , με τις τεχνολογικής μετοχές υψηλής κεφαλαιοποιήσης να οδηγούν την άνοδο της αγοράς, καθώς οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας που δείχνουν σταθερή οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε με 14,88 μονάδες, ή 0,04% και έκλεισε σε ιστορικό υψηλό στις  35.499,85 μονάδες. Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε και ο ευρύτερος S&P 500, καταγράφοντας κέρδη  0,3% στις 4.460,83 μονάδες . Με θετικό πρόσημο και ο τεχνολογικός Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 14.816,26 μονάδες.

Ο κλάδος των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας που μετέχουν στον δείκτη S&P κατέγραψαν κέρδη 0,8% και 0,6% αντίστοιχα, ενώ απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των κλάδων ενέργειας και  βιομηχανίας. Η Salesforce και η Apple ήταν οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη Dow, ενώ η Home Depot αφαίρεσε 20 μονάδες από το δείκτη.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο  αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήματα για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, (για τρίτη διαδοχική εβδομάδα) σε μία ακόμα ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19  συνεχίζεται με ισχυρούς ρυθμούς. Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 στις 375.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Αυγούστου.

Αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%, κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

Η μετοχή της Disney σημείωσε άνοδο 3%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η Micron υποχώρησε 6%, καθώς η Morgan Stanley προέβλεψε επιβράδυνση στην αγορά τσιπ μνήμης και υποβάθμισε τη μετοχή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street