Μπορεί οι πρωτοφανείς σε μέγεθος και έκταση πυρκαγιές, να έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ωστόσο όπως έχει προαναγγελθεί, σήμερα (12/8) καταβάλλονται προκαταβολές ύψους 36,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» στους δικαιούχους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων.

Η ροή των πληρωμών θα είναι συνεχής, αφού όσα πορίσματα εκτίμησης ζημιών ολοκληρώνονται και υποβάλλονται στον ΕΛΓΑ, θα πληρώνονται.

Με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας, η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει ήδη διαθέσει στα κατά τόπους υποκαταστήματα έκτακτο προσωπικό, ενώ έχουν εγκριθεί και υπερωρίες για τους εργαζομένους σε αυτά.

Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι προκαταβολές μέχρι τις 31/10/2021 και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31/12/2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
AGRO |

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ

Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης