
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίσθηκαν και κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας. Είναι δεκάδες οι πυρκαγιές στην Σαρδηνία, στην Καλαβρία και την Σικελία. Οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών επικεντρώνονται στις περιοχές του Ρήγιου και του Καταντζάρο στην Καλαβρία, καθώς και σε εκείνες του Παλέρμο και της Μεσίνα, στην Σικελία.
Οι περισσότεροι δήμαρχοι δηλώνουν βέβαιοι, ότι πίσω από τις φλόγες κρύβονται εμπρηστές και συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, όπως πάντα. Ίσως, όμως -σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές- στους δράστες να συγκαταλέγονται και εποχικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται στις δασικές υπηρεσίες και ενδέχεται να θέλουν να αποδείξουν ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη.
Από την περασμένη Κυριακή πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Τρεις από αυτούς στην Καλαβρία και δυο στην Σικελία. Ήταν όλοι τους αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Πολλές περιοχές της Καλαβρίας, στο μεταξύ, έχουν μείνει χωρίς νερό: Οι φλόγες έλιωσαν τους σωλήνες του δικτύου ύδρευσης.
Καταστροφές στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας
Και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, τα οποία υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας έφτασαν με καθυστέρηση, όταν μεγάλο μέρος των γεωργικών και δασικών εκτάσεων είχε ήδη καεί.
Η Ιταλία, προς το παρόν δεν έχει στείλει αίτημα για βοήθεια από άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρόκειται για μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο, ενώ δεν έχουμε ξεπεράσει, ακόμη την φάση ύψιστου κινδύνου», δήλωσε ο δήμαρχος του Ρήγιου της Καλαβρίας, Τζουζέπε Φαλκοματά.
Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα προσπαθήσει να αλλάξει σε ένα βαθμό την συνολική στρατηγική πρόληψης. Θα ζητήσει από τους αγρότες της χώρας να καθαρίζουν όσο γίνεται περισσότερες ακαλλιέργητες γεωργικές εκτάσεις, προσφέροντάς τους οικονομικά κίνητρα, με στόχο να περιοριστεί από το 2022 το καταστροφικό μένος των πυρκαγιών.
Πηγή Deutsche Welle / Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη


Latest News

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τοπικές λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς τη Μ. Πέμπτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.