Το 2002, ο Μπεν Άφλεκ πήγε στο κατάστημα του Χάρι Ουίνστον για να αγοράσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με ροζ διαμάντι. Επέλεξε το συγκεκριμένο χρώμα καθώς αυτό είναι το αγαπημένο χρώμα της Τζένιφερ Λόπεζ. Ο ηθοποιός αγόρασε ένα σπάνιο, κομψό ροζ διαμάντι 6,1 καρατίων (λαμπερό κόψιμο) με λευκές διαμαντένιες πλευρές, αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά δαχτυλίδια αρραβώνων διασημοτήτων μέχρι σήμερα.
«Τα λευκά διαμάντια κυριαρχούν στην αγορά και είναι άφθονα. Είναι όμως άχρωμα», λέει ο Greg Kwiat, διευθύνων σύμβουλος της Kwiat Diamonds. «Το κόκκινο, το ροζ, το μπλε, το πορτοκαλί και το πράσινο είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ το κίτρινο, το καφέ και το μαύρο, είναι ευρέως διαθέσιμα. Υπάρχουν περισσότεροι πίνακες του Πικάσο στον κόσμο από ό,τι φυσικά ροζ και μπλε διαμάντια σε μέγεθος ενός καρατιού», συμπλήρωσε.
Το δαχτυλίδι αρραβώνων του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Λόπεζ ήταν από τις πρώτες φορές που ένα ροζ διαμάντι πήρε τέτοια δημοσιότητα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Town&Country. Έχουν γίνει οι πιο πολυπόθητες πέτρες στον κόσμο, και υποκινούν «σκληρές» προσφορές σε δημοπρασίες.
Το 2009, το «Vivid Pink», πέντε καρατίων σε σχήμα μαξιλαριού πωλήθηκε στο Christie’s Χονγκ Κονγκ για 11 εκατομμύρια δολάρια. Το 2016, ένα ροζ σε σχήμα αχλαδιού εννέα καρατίων στα 18 εκατομμύρια δολάρια και το 2017 ένα 15 καρατίων πωλήθηκε για 32 εκατομμύρια δολάρια.
Ένα εξαιρετικό κόσμημα, το οποίο εξορύχτηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα στη Νότια Αφρική το «Pink Legacy» με βάρους 18,96 καρατίων πωλήθηκε αντί 50 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (44,3 εκατ. ευρώ), από τον οίκο Christie’s στη Γενεύη. Πρόκειται για τιμή-ρεκόρ για πέτρα αυτού του χρώματος. Αποκτήθηκε από τον Αμερικανό κοσμηματοπώλη Χάρι Ουίνστον, ιδιοκτήτη ελβετικής ωρολογοποιίας, ο οποίος και το ονόμασε «Winston Pink Legacy», διευκρίνισε ο δημοπράτης Ραούλ Καντάκια μετά τη 10λεπτη δημοπρασία στην οποία μετείχαν τέσσερις πλειοδότες.
Σύμφωνα με τον Greg Kwiat «το πιο σημαντικό στοιχείο στην αγορά ενός χρωματιστού διαμαντιού για τους αγοραστές είναι το χρώμα του. Πρέπει να είναι έντονο, όμορφο και να ξεχωρίζει όταν φοριέται. Βέβαια ισχύουν και οι παραδοσιακές μετρήσεις συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας και της καθαρότητας. Επειδή τα φυσικά φανταχτερά διαμάντια είναι σπάνια, ο αγοραστής, πρέπει να το ερωτευτεί. Όταν αγοράζεις με πάθος, σπάνια κάνεις λάθος».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Latest News
Πέθανε η Καίτη Γκρέυ
Η Καίτη Γκρέυ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 100 ετών
Αποκαλύφθηκε το μυστικό ημερολόγιο φίλης του Χίτλερ
80 χρόνια μετά έρχονται στο φως αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του Χίτλερ από την καλλονή που σκανδάλισε τη βρετανική κοινωνία
Γιατί ο Μπέρνι Έκλεστoουν πουλάει την «ιστορία της F1»
Ο Έκλεστoουν πουλάει 69 ιστορικά αυτοκίνητα Grand Prix και Formula 1, που συλλέγει εδώ και 50 χρόνια
Πού βρίσκεται πραγματικά η Ακαδημία Πλάτωνος;
Ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Μιχάλης Τιβέριος, στην ομιλία που έδωσε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του ανέτρεψε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον χώρο της Σχολής του αρχαίου φιλοσόφου.
Πέθανε ο Ντέιβιντ Λιντς
Ο θάνατος του ανακοινώθηκε στα κανάλια του στα κοινωνικά δίκτυα από τους οικείους του
«Putin», μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έρχεται στον κινηματογράφο – όχι φυσικά ο ίδιος, αλλά μία εκδοχή του που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε μια ταινία που θα συζητηθεί.
Ποιος σκότωσε το ρέιβ - Η παγκόσμια παρακμή του κλάμπινγκ
Από το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το κλάμπινγκ στις πρωτεύουσες των πάρτι του κόσμου τελειώνει νωρίτερα
Charlie Hebdo: «Παραμένουμε απτόητοι»
Δέκα χρόνια μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό διοργάνωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας. Το θέμα της: ο Θεός και η χριστιανική θρησκεία.
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.
Η τελετή απονομής και οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες
Στο «Emilia Pérez» του γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, το οποίο απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών, απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας