Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περιόδο υψηλών συνεδριάσεων εδώ και  τρεις τουλάχιστον δεκαετίες. Η ισχυρή εταιρική κερδοφορία και η σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία δημιουργούν αίσθημα αισιοδοξίας στους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,22% στις 457,87 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,35% στις 7.218,71 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,25% % στις 15.977,44 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,2% στις 6.896,04 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,36% στις 26.652,56 μονάδες.

Τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσαν οι επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενίσχυσαν τα χρηματιστήρια. Στην Ευρώπη, τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι 11 % υψηλότερα από τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της Goldman Sachs, με περισσότερες από τις μισές εταιρείες που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής να υπερβαίνουν τις προσδοκίες των αναλυτών κατά τουλάχιστον 5%.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, με το χρηματιστήριο της νότιας Κορέας να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με την Samsung κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος στον απόηχο της είδησης της αποφυλάκισης υπό όρους του κληρονόμου και αντιπροέδρου της Samsung.

Στο ξεκίνημα του αμερικάνικου χρηματιστηρίου οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 διευρύνουν τα χθεσινά τους κέρδη, σε αντίθεση με τον Nasdaq που κινείται σταθεροποιητικά με το ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Πίσω στην Ευρώπη η Adidas πούλησε τη Reebok έναντι 2,5 δισ. δολάρια στον όμιλο επιχειρήσεων Authentic Brands, καθώς ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών επιλέγει να επικεντρωθεί στην κεντρικό brand της. Η μετοχή της Adidas έκλεισε με άνοδο 2,3%.

Πτώση της τάξης του 12,7% για τη μετοχή της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς απέσυρε μια νέα αίτηση για αδειοδότηση φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Στην κορυφή του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip βρέθηκε  η δανική εταιρεία λογισμικού Simcorp, που έκλεισε με κέρδη 3,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές