Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα της Disney, η οποία κατέγραψε αύξηση των εσόδων της για πρώτη φορά μέσα σε πέντε τρίμηνα, καθώς τα θεματικά πάρκα άνοιξαν και πάλι.

Για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 45% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτό είναι λίγο υψηλότερο από την προσδοκία των αναλυτών της Wall Streets, που έκανε λόγο για 16,8 δισ. δολ.

Η εταιρεία ανέφερε κέρδη 995 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σημαντική βελτίωση από την απώλεια 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημοσιεύτηκε πέρυσι.

Αυτό ήταν το πρώτο τρίμηνο, από την έναρξη της πανδημίας, που όλα τα θεματικά πάρκα της Disney παγκοσμίως, ήταν ανοιχτά. Ο ειδικός τομέας πάρκων και προϊόντων απέφερε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η Disney+, η οποία συγκράτησε την εταιρεία στην πανδημία, καθώς τα πάρκα παρέμειναν κλειστά και λειτουργούσε με περιορισμένη χωρητικότητα, αύξησε τους συνδρομητές της σε 116 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τους 112 εκατομμύρια συνδρομητές που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Στα τέλη Μαΐου, η εταιρεία ανέφερε βραδύτερη αύξηση συνδρομητών από την αναμενόμενη, κυρίως λόγω των αυξημένων ποσοστών εμβολιασμού και των χαλαρών κανονισμών Covid που έβγαλαν ξανά τους ανθρώπους από το σπίτι.

Έκτοτε, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε τα “Black Widow” και “Jungle Cruise” μέσω της Λειτουργίας Premier Access, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθούν ταινίες στο Disney+ την ημέρα που θα βγουν στους κινηματογράφους με επιπλέον χρέωση 29,99 $. Οι ταινίες έφεραν 60 εκατομμύρια και 30 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα μόνο μέσω του Disney+.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγή από τη Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία πρωταγωνίστησε στο “Black Widow”. Στη μήνυση, ο Γιόχανσον ισχυρίζεται ότι η Disney παραβίασε το συμβόλαιό της, κυκλοφορώντας ταυτόχρονα την ταινία στο Disney+ και στους κινηματογράφους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή