
Όχι πλέον μάσκες στη Δανία: το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιείται μάσκα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, το μοναδικό μέρος όπου απαιτείτο ακόμη, ως συνέπεια των χαλαρώσεων των κανόνων κοινωνικής απόστασης.
«Είμαστε τώρα σε μία κατάσταση (…) όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και επιστρέφουμε σε μια πιο κανονική καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πούμε αντίο στις μάσκες στα λεωφορεία, στα τρένα και στο μετρό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπένι Ένγκελμπρεχτ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.
Η υποχρέωση, που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020, θα καταργηθεί από αύριο Σάββατο, 14 Αυγούστου. Αρχικά, το μέτρο προβλεπόταν να αρθεί την 1η Σεπτεμβρίου.
Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας των 5,8 εκατ. κατοίκων, που καταγράφει περίπου χίλιες νέες μολύνσεις την ημέρα, χαλάρωσαν τις συστάσεις κοινωνικής απόστασης, λόγω της σημαντικής εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 60% του πληθυσμού).
“Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την προσφορά εμβολιασμού. Κατά συνέπεια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις προληπτικές συστάσεις με τρόπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική καθημερινότητα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της πρόληψης”, εξήγησε σε μια ανακοίνωση η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, Χελένε Μπλίστεντ Προμπστ.
Η χρήση της μάσκας παραμένει ωστόσο σε ισχύ στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της χώρας, όπου εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες αεροπορικών μεταφορών.


Latest News

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακα για σεξουαλική απόδοση και απώλεια κιλών
Οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το Μ. Σάββατο με το ΒΗΜΑ: Αρκάς-Το σημειωματάριο της Άνοιξης, Harper’s Bazaar, ΟΠΑ News και όπως πάντα, ΒΗΜΑGAZINO
Κυκλοφορεί εκτάκτως το Μ. Σάββατο 19 Απριλίου

Ο Μπάιντεν στην πρώτη ομιλία μετά την αποχώρηση προειδοποιεί για την «καταστροφή» του Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ και έκανε έκκληση για την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση