Ο μεγάλος οίκος μόδας Philipp Plein άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα, αυξάνοντας την προοπτική να ακολουθήσουν και άλλες κορυφαίες μάρκες.

Από τις 3 Αυγούστου, ο όμιλος Philipp Plein με έδρα την Ελβετία άρχισε να δέχεται 15 διαφορετικούς τύπους κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και του Ethereum, τόσο στα καταστήματά του όσο και στο διαδίκτυο, ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο οίκος Plein αναμένει ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα είναι μέσω των ψηφιακών καναλιών του, τα οποία είναι ήδη τα πιο προσοδοφόρα, ανατρέποντας τα προβλεπόμενα 100 εκατομμύρια ευρώ φέτος.

«Το να είσαι ανάμεσα στις πιο προοδευτικές και ρηξικέλευθες μάρκες μόδας δεν είναι κάτι νέο για τον Philipp Plein», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας. «Πιστεύω ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον και η ομάδα μου και εγώ έχουμε αναλάβει μια σημαντική δέσμευση σε χρόνο και πόρους, εκτελώντας όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις του συστήματος προκειμένου να υιοθετήσουμε αυτόν τον νέο τύπο νομίσματος».

Ωστόσο, οι λόγοι που καθιστούν την αποδοχή κρυπτονομισμάτων ελκυστική για τον Philipp Plein είναι οι ίδιοι που θα μπορούσαν να την κάνουν λιγότερο επιθυμητή για ορισμένες από τις άλλες μεγάλες ομάδες μόδας και πολυτελείας, όπως η LVMH και η Chanel.

Ο Plein προωθεί έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα στη βιομηχανία της μόδας και έχει αναπτύξει ένα εμπορικό σήμα που μερικές φορές φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για να αναστατώνει όσους δεν το λατρεύουν. Τα ρούχα του είναι συχνά επιδεικτικά και δεν ντρέπονται να αντικατοπτρίζουν τον πλούτο που απαιτείται για την αγορά τους.

Ωστόσο, άλλες μάρκες πολυτελείας έχουν πειραματιστεί με την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Burberry κυκλοφόρησε μια συλλογή NFT στο Blankos Block Party, ένα παιχνίδι σχεδιασμένο από την Mythical games.

Τον Απρίλιο, η LVMH, η Prada, η Richemont και άλλοι ανακοίνωσαν την κοινοπραξία Aura Blockchain, μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να επαληθεύει την αυθεντικότητα και την προέλευση των ειδών πολυτελείας.

Μερικές μάρκες πολυτελείας και ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων των ωρολογοποιών Hublot και Franck Muller, δέχονται κρυπτονόμισμα για πληρωμή.

Με τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούνται κυρίως για επενδύσεις και συναλλαγές αυτές τις μέρες, δεν είναι σαφές πόσες συναλλαγές πραγματοποιούνται πραγματικά χρησιμοποιώντας τα. Η μεγαλύτερη αξία μπορεί να είναι στην προσθήκη κάποιας οσμής avant garde στην επωνυμία σας και ποιος είναι καταλληλότερος από μια εταιρεία μόδας για να το κάνει αυτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto