Υπέρ της επιβολής από την Ευρωπαϊκή Ένωση υψηλότερων δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα τάχθηκε η υποψήφια Καγκελάριος των Γερμανών Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, με το επιχείρημα πως πρέπει να αποτραπεί η διατήρηση χαμηλών περιβαλλοντολογικών κριτηρίων από τις κινεζικές εταιρείες.

«Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα να είναι μια μορφή τέλους στις επιχειρήσεις που επιδοτούνται στην κινεζική αγορά ή δεν υπόκεινται σε υψηλά περιβαλλοντολογικά στάνταρ» σχολίασε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη της στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Μάλιστα, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα από τα αυστηρά περιβαλλοντολογικά πλαίσια προς την κατεύθυνση προστατευτικών πρακτικών, η κυρία Μπέρμποκ έκανε λόγο για μεγαλύτερη στήριξη από το κράτος των μεγάλων ευρωπαϊκών βιομηχανιών ή κοινοπραξιών που προάγουν σημαντικές τεχνολογίες με στόχο να αποτραπεί η εξάρτηση της Ευρώπης από την Κίνα.

Σημειωτέον πως, στην ευθεία για τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, αν και τα ποσοστά των Πρασίνων έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να φαίνεται δύσκολο να μπορέσουν να σκαρφαλώσουν και πάλι στην πρώτη θέση, η πρόσφατη υποχώρηση των ποσοστών των Χριστιανοδημοκρατών προς όφελος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών έχουν έξαφνα ενισχύσει τα σενάρια για μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Στην περίπτωση αυτή, οι Πράσινοι θα γίνουν βασικός εταίρος της επόμενης κυβέρνησης, επηρεάζοντας τη στρατηγική της Γερμανίας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ευθύνη δεν πάει διακοπές – Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα έργου
Επικαιρότητα |

Μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς - «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις προτεραιότητες για το 2025 διαμηνύοντας στους υπουργούς ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού