Η μελέτη των S&P Global Market Intelligence και Immuta δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα καταγράφοντας πώς πολλοί μεγάλοι οργανισμοί δυσκολεύονται στη διαχείριση και χρήση των δεδομένων τους.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την 451 Research αποκαλύπτει ότι το 55% όσων απάντησαν είπε ότι τα δεδομένα που λαμβάνουν για ανάλυση είναι συχνά ξεπερασμένα, όταν τελικά φτάνουν στα χέρια τους. Η 451 Research ήρθε σε επαφή με 525 επικεφαλής διαχείρισης δεδομένων σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία. Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα εργάζονται σε οργανισμούς με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.

Στην έρευνα καταγράφεται επίσης το μεγάλο ζητούμενο για τις επιχειρήσεις: πώς να ισορροπούν την ανάγκη να επεξεργάζονται με εποικοδομητικό τρόπο τα δεδομένα και συγχρόνως να διατηρούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά τους. Το 84% απαντά ότι η ιδιωτικότητα των δεδομένων και οι απαιτήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβαση στα δεδομένα.

Σχεδόν το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό ή ότι δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη διαχείριση της θέσης τους. Σχεδόν το 30% εντοπίζουν στην έλλειψη αυτοματισμού ένα ακόμη πρόβλημα.

Τουλάχιστον το 90% όσων απάντησαν στην έρευνα είπαν ότι η ποιότητα των δεδομένων και η εμπιστοσύνη γίνονται όλο και πιο σημαντικά σε σχέση με τον όγκο ή την ποσότητα, επιπλέον, τονίζουν ότι ο ρόλος του chief data officer γίνεται συνεχώς πιο σημαντικός εντός των οργανισμών. Η πλειοψηφία απάντησε ότι σαν υπεύθυνοι δεδομένων έχουν άμεση πρόσβαση στον CEO της εταιρείας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της έρευνας όπου αναφέρεται ότι το 60% των ερωτηθέντων είπαν ότι οι οργανισμοί τους διαθέτουν υπεύθυνο δεδομένων ενώ το 40% δεν διέθετε. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι αντιπροσωπευτικό και του μεγέθους των οργανισμών: οι μεγαλύτεροι οργανισμοί συνήθως είναι αυτοί που διαθέτουν chief data officer.

Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα ZDNet η Πέιτζ Μπάρτλεϊ, επικεφαλής αναλύτρια στην 451 Research: «Τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι ροές εργασιών των δεδομένων και η επεξεργασία τους γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα – και καθώς οι απαιτήσεις των οργανισμών για δεδομένα μεγαλώνουν – υπάρχουν σαφή σημεία τριβής στην αλυσίδα εφοδιασμού δεδομένων».

Η εξάρτηση από το cloud επίσης φαίνεται μέσα από τα ευρήματα της έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 76% δούλεψε σε οργανισμούς όπου χρησιμοποιούσαν το υπολογιστικό νέφος πολύ συχνά για αποθήκευση και διαμοιρασμό δεδομένων κατά τους τελευταίους 24 μήνες. Για εκείνους που ακόμη δεν εμπιστεύονται το cloud, το 43% λέει ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, το 40% για λόγους συμμόρφωσης και το 35% για λόγους ιδιωτικότητας.

Συνολικά, το 65% των ερωτηθέντων λέει ότι τα δεδομένα έχουν γίνει περισσότερο σημαντικά για τη δουλειά τους σε σχέση με το τι ίσχυε μόλις 24 μήνες πριν. Το 71% απαντά ότι αυξάνεται σταθερά ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν data εντός των οργανισμών τους, ενώ ένα 73% συμπληρώνει ότι θα υπάρξει αύξηση στην «κατανάλωση» δεδομένων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, είτε από ανθρώπους είτε από μηχανές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη