
Σε αμερικανική υπόθεση εξελίσσεται το λεγόμενο «Νταβός του καλοκαιριού», με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, να διαμηνύει πως δεν θα μεταβεί στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ. Την πληροφορία πως ούτε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, μετέδωσε σήμερα -χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί- η Sunday Telegraph.
Επίσημη αιτιολογία δεν υπάρχει, αν και το φετινό προσκλητήριο με προσωπική παρουσία στο θέρετρο του Γουαϊόμινγκ (πέρυσι, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης) σίγουρα λειτούργησε αποτρεπτικά. Όμως, η Sunday Telegraph, επικαλούμενη πηγές από την BoE, υποστήριξε πως οι διοργανωτές επικεντρώνονται κυρίως σε μια εγχώρια αμερικανική λίστα, τόσο λόγω περιορισμένης χωρητικότητας όσο και ατζέντας.
Κοινώς τα μέλη της Fed, υπό τον Τζερόμ Πάουελ, έχουν πολλά και… «καυτά» να συζητήσουν στο εγχώριο μέτωπο αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, το tapering, την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την ενσωμάτωση μιας πράσινης στρατηγικής ακόμη και το ψηφιακό δολάριο.
Το σύνολο των αναλυτών, εξάλλου, θεωρούν πως η ομιλία του ίδιου του κ. Πάουελ θα είναι σημαντική για τα μηνύματα που θα στείλει αναφορικά με τα βήματα της Fed, τους επόμενους μήνες. Ειδικά δε, σε ένα διάστημα που η σεναριολογία για την έναρξη του tapering μέσα στο φθινόπωρο έχουν πάρει… φωτιά.


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%