![DW – Έσπασε κάθε ρεκόρ το λοκντάουν στην Αυστραλία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/australia-lockdown-scaled.jpg)
Η μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία (ΝΝΟ), με πρωτεύουσα το Σύδνεϋ και με πληθυσμό λίγο πάνω από οκτώ εκατομμύρια, μοιάζει πλήρως αστυνομοκρατούμενη από σήμερα. Μάλιστα το έργο της αστυνομίας ενισχύεται και από περίπου 700 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πολιτεία είναι σε λοκντάουν από τα τέλη Ιουνίου, όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα. Έκτοτε οι μολύνσεις ανέρχονται σε χιλιάδες, 2000 μόνο την τελευταία εβδομάδα. Οι θάνατοι δε, πλησιάζουν τους 50.
Συνεχές λοκντάουν
Για 2η συνεχή ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 400 κρούσματα, αριθμός που για τις αρχές αυτής της χώρας εκλαμβάνεται ως πάρα πολύ υψηλός και καθιστά σχεδόν βέβαιη την παράταση του καθολικού εγκλεισμού για τον Σεπτέμβριο, αν όχι και για τον Οκτώβριο. Από απόψε τα μεσάνυχτα, η Αστυνομία θα έχει υπερεξουσίες. Έφιπποί αστυνομικοί έχουν θεαθεί ακόμα και σε παραλίες του Σύδνεϋ, για να ζητήσουν τήρηση της κοινωνικής απόστασης από τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τον πρόωρο θερμό ανοιξιάτικο καιρό του νοτίου ημισφαιρίου. Μεταξύ των άλλων, όλοι οι κάτοικοι πρέπει να μένουν στο σπίτι τους εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος.
Απαγορεύονται οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι. Κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει πάνω από πέντε χιλιόμετρα από το σημείο της οικίας του. Όλα τα μαγαζιά εστίασης είναι κλειστά και μπορούν να δουλεύουν μόνο με την μέθοδο του take away. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις έξω από το σπίτι. Από τους εργοδότες έχει ζητηθεί να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, όπου αυτό είναι εφικτό. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι έως και 10.000 δολάρια.
Αντίδοτο των εγκλεισμών οι εμβολιασμοί
Πότε μπορεί να ελπίζει ο κόσμος σε χαλάρωση των περιορισμών; Η πρωθυπουργός της ΝΝΟ Gladys Berejiklian είπε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί από τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εφόσον, αφενός μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, και αφετέρου αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων ενηλίκων. Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει εμβολιστεί το 70% και έως τα μέσα Νοεμβρίου το 80%. Για να συμβεί αυτό, όπως επισήμανε η πολιτειακή πρωθυπουργός, θα πρέπει η προσέλευση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα να συνεχίσει να είναι υψηλή, όπως σήμερα.
«Το τελευταίο που θέλουμε να δούμε είναι περισσότεροι θάνατοι λόγω αυτής της έξαρσης. Δυστυχώς όμως, ξέρουμε πως αυτή θα είναι η κατάσταση εκτός κι αν μειώσουμε τις μολύνσεις και αυξήσουμε το ποσοστό του εμβολιασμού», δήλωσε η κυρία Berejiklian. Σε εγκλεισμό βρίσκεται και η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας, η Βικτώρια, με πληθυσμό περίπου επτά εκατομμύρια. Το ίδιο ισχύει και για την Καμπέρα, την Αυστραλιανή Περιοχή Πρωτευούσης με 430.000 κατοίκους. Οι αρχές εκεί, παρ’ ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά πολύ χαμηλότερος, δεν εφησυχάζουν.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.