Υπέρ της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία τάχθηκε σήμερα η νέα (από τον ερχόμενο μήνα) Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθυ Χότσουλ, με αφορμή το νέο κύμα της πανδημίας που επηρεάζει και τις νεότερες ηλικίες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN, εξήγησε πως οι μάσκες είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των μαθητών, των δασκάλων, των διοικητικών αλλά και ευρύτερα της κοινότητας, με δεδομένα και τα επιστημονικά στοιχεία.

Πραγματικά, σε νέες δηλώσεις του σήμερα ο επικεφαλής του National Institutes of Health, Φράνσις Κόλινς, εξήγησε πως οι αναζωπυρώσεις των κρουσμάτων εντοπίζονται κυρίως σε σχολεία όπου τα παιδιά δεν φορούν μάσκες, κάτι που αποδεικνύει την ανάγκη να χρησιμοποιούνται.

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, ένα θέμα που διχάζει όλη τη χώρα και όχι μόνο, η κυρία Χότσουλ απέφυγε να πάρει θέση επιλέγοντας βολικά να κρυφτεί πίσω από το γεγονός πως μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται από το τοπικό κοινοβούλιο και όχι από τον Κυβερνήτη.

Πάντως, ήδη πριν λίγες ημέρες η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη αμερικανική πολιτεία όπου αποφασίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των δασκάλων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία.
Θυμίζουμε πως η κυρία Χότσουλ θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της Νέας Υόρκης, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αρχίζει τώρα το σκληρό παζάρι για τους επιτρόπους
Επικαιρότητα |

Αρχίζει το σκληρό παζάρι για τους επιτρόπους στην Κομισιόν - Ποια πόστα «κοιτάζει» η Αθήνα

Ξεκινάνε οι ζυμώσεις στην Κομισιόν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και της επανεκλεγείσας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα χαρτοφυλάκια της επόμενης Επιτροπής