Η αιφνιδιαστική επιβράδυνση των οικονομικών δεικτών της Κίνας ανέκοψε σήμερα ένα δεκαήμερο κερδοφορίας για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να καταγράφεται για τις μετοχές που συνδέονται με εμπορεύματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,5% στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, πέφτοντας από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι μετοχές πετρελαίου και μεταλλείων υποχώρησαν κατά περίπου 1,5%, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων επλήγησαν μετά τα δεδομένα που γνωστοποιήθηκαν σε σχέση με την κινεζική οικονομία τα οποία προκάλεσαν ανησυχία ότι φθίνει η ζήτηση για μέταλλα και πετρέλαιο στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας και οι πωλήσεις λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκαν απότομα τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες, καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και οι πλημμύρες ανέκοψαν επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σε μεμονωμένες μετοχές, ο προμηθευτής γαλλικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia SE σημείωσε άνοδο 6,5% αφού πλειοδότησε για την απόκτηση του μεγαλύτερου μέρους του γερμανικού ομίλου φωτισμού αυτοκινήτων Hella, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της με μια συμφωνία 6,7 δισ. Ευρώ.

Η Hella, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή της συμφωνίας, υποχώρησε κατά 1,9%.

Η Lufthansa είχε απώλειες κατά 4,4% μετά την ανακοίνωση γερμανικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως και το ένα τέταρτο του 20% των μετοχών της στην αεροπορική εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές