Η Γερμανία σχεδιάζει να πουλήσει έως και το ένα τέταρτο του 20% των μετοχών της στη Lufthansa τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της χώρας, υπογραμμίζοντας τις θετικές εξελίξεις στη σωζόμενη αεροπορική εταιρεία.

Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της Lufthansa υποχώρησαν έως και 4,9% στα 8,81 ευρώ.

Το 20% του μεριδίου του κράτους αποκτήθηκε, το περασμένο έτος, έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ (353,67 εκατομμυρίων δολαρίων) στο πλαίσιο της διάσωσης του αερομεταφορέα, καθώς η εταιρεία και ολόκληρος ο τομέας των αερομεταφορών επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία.

Η Lufthansa είχε λάβει ένα πακέτο 6 δισεκατομμυρίων ευρώ από το γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), το οποίο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις εταιρείες να ξεπεράσουν την πανδημία.

Το WSF έχει πει ότι θα πουλήσει το πλήρες μερίδιο, το οποίο σήμερα αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, πριν από το τέλος του 2023.

Η Lufthansa σχεδιάζει να εκδώσει νέες μετοχές, πιθανότατα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, για να την βοηθήσει να επιστρέψει χρήματα διάσωσης στους φορολογούμενους.

Οι μέτοχοι ενέκριναν πιθανή αύξηση κεφαλαίου έως και 5,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή