
Οι Γάλλοι δασοπυροσβέστες που συμμετείχαν από τις αρχές Αυγούστου στην κατάσβεση των βίαιων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Γαλλία μετά το πέρας της αποστολής τους.
«Εξαιρετικό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στο πνεύμα της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, συνολικά περισσότερα από 250 άτομα, με πολλές δεκάδες οχημάτων και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 3 Canadairs, συμμετείχαν στις εργασίες δασοπυρόσβεσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Γαλλικής Πρεσβεία στην Αθήνα προσθέτοντας ότι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των πυροσβεστών που ήρθαν στην Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ένα πέμπτο του αλλοδαπού προσωπικού που αναπτύχθηκε συνολικά στη χώρα. Επίσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία ανάπτυξη στο εξωτερικό που υλοποίησε η Γαλλική Πολιτική Προστασία.
Οι Γάλλοι πυροσβέστες συνεργάστηκαν στενά με τους Έλληνες συναδέλφους τους στο πλαίσιο εξαίρετης συνεννόησης και έγιναν παντού δεκτοί με αδελφική υποδοχή τόσο από τους συναδέλφους τους όσο και από τον Ελληνικό λαό. Έγιναν αποδέκτες της πιο συγκινητικής αναγνώρισης.
Στις 15 Αυγούστου στα Τρόπαια, στην Πελοπόννησο, διοργανώθηκε τελετή ευχαριστιών προς τους Γάλλους πυροσβέστες. Την προηγουμένη, στην έδρα της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας, ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε όλες τις χώρες που απέστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα και ειδικότερα τη Γαλλία.
Την 16η Αυγούστου, το τάγμα πυροσβεστών της Μασσαλίας θα προσφέρει τέσσερα οχήματα στις υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο τελετής στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.
«Οι μοναδικοί αυτοί δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν στην κατάσβεση των δασοπυρκαγιών πρόκειται να αναπτυχθούν περαιτέρω: η Γαλλία είναι έτοιμη να εμβαθύνει περισσότερο την ήδη υπάρχουσα συνεργασία στον τομέα αυτόν. Η ανθρώπινη εγγύτητα, σε συνδυασμό με τις κοινές προκλήσεις του κλίματος και του μεσογειακού ανάγλυφου καθώς και της αναθέρμανσης του πλανήτη, αποτελούν πιθανά πεδία ανταλλαγών εμπειρίας και τεχνογνωσίας μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων πυροσβεστών» καταλήγει η ανακοίνωση.


Latest News

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής: Η επιδίωξη της ΕΕ για την ενίσχυση της Άμυνας
Δυσεπίλυτα φαίνονται τα προβλήματα που θα προσπαθήσει να διευθετήσει η ΕΕ στην σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Καταργεί το υπουργείο Παιδείας με διάταγμα ο Τραμπ
Εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και σήμερα από τον Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει την κατάργηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας

Ξεκινά η δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας. Διοργανώνουν νέα συγκέντρωση την Παρασκευή

Ο Μακρόν μιλά για την προστασία της Ευρώπης με τη γαλλική πυρηνική αποτροπή
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για ευρωπαικά στρατεύματα που θα εγγυηθούν τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Κινητοποιήσεις φορέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας εναντίον της ρυπογόνου Oil One
Οι φορείς οργανώνουν κλείσιμο του περιφερειακού στην Δραπετσώνα και πορεία μέχρι την Oil ONE την Κυριακή 9 Μάρτη στις 11:00

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
«Είμαι 21 χρόνια στο κοινοβούλιο, τέτοια πρόταση δυσπιστίας δεν θα έχουμε ξανά δει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόβλημα βιωσιμότητας για 7 στις 10 επιχειρήσεις - Τι δείχνει έρευνα του ΒΕΑ
Σε «συμπληγάδες» υψηλής φορολογίας και κόστους ενέργειας οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, όπως αποκαλύπτει έρευνα του ΒΕΑ

Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή για τα Τέμπη - Πυρά πολιτικών αρχηγών
Μετά την απόφαση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο με 277 ψήφους, τον λόγο σήμερα παίρνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ιδού η πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει η αντιπολίτευση – Ολόκληρο το κείμενο
Η πρόταση δυσπιστίας θα κατατεθεί αμέσως μετά τις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών ελέω της προ ημερησίας διατάξεως που είναι προγραμματισμένη για σήμερα

Ξεκινά η προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή - Πότε θα υπάρξει πρότασης δυσπιστίας
Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής