
Aντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας που αφορά την εξαγορά – μαμούθ 2 δισ. ευρώ της εταιρείας Chipita από τη πολυεθνική Mondelez, μετά και την έκθεση αποτίμησης της PwC και τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ της εταιρείας στα τέλη Ιουνίου 2021.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη διάσπαση και τη λύση της Chipita και τη σύσταση δύο νέων εταιρειών, της Chipita Foods και της Chipita Global, καθώς και τη μεταβίβαση όλων των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στις δύο νέες εταιρίες μέσω καθολικής διαδοχής. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα μεταβιβαστούν στην Chipita Foods θα διαμορφώσει μετοχικό κεφάλαιο 85,397 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα η αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα μεταβιβαστούν στην Chipita Global θα διαμορφώσουν το μετοχικό της κεφάλαιο σε 1,057 δισ. ευρώ. Η Chipita Global αποκτά τοσύνολο των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Chipita, τα δικαιώματα σημάτων τα δικαιώματα για την εδαφική περιοχή χωρών εκτός της ΝΑ Ασίας καθώς και κάθε πληροφορία σχετικά με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού.
Η Chipita Foods αποκτά 8.000 ονομαστικές μετοχές που έχει η Chipita Foods στην Black Cherry, το σύνολο των μετοχών που έχει η Chipita στην Chipita Holdings, καθώς και όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις πουσχετίζονται με τη σύμβαση κοινής επιχείρησης μεταξύ της Chipita και της Britannia Industries Limited (στην Ινδία) μαζί με τη σύμβαση άδειας τεχνολογίας και παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών μεταξύ της Chipita, της Britchip Foods Limited και Britannia Industries Limited, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που σχετίζονται με το εργαστήριο Ερευνας και Ανάπτυξης της Chipita που υποστηρίζει την Κοινή Επιχείρηση στην Ινδία.
Η διαδικασία προχωρά με λύση και μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων σε δύο νέες εταιρείες, δηλαδή χωρίς εκκαθάριση. Η καθαρή θέση της εταιρείας Chipita εκτιμάται σε 1.143.157.771 ευρώ, μετά τις προσαρμογές τις οποίες διενήργησε η PwC στις λογιστικές αξίες των λογαριασμών του ενεργητικού και των υποχρεώσεων.


Latest News

Υπερδιπλάσια EBITDA παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών για την Ελαστρον
Το μικτό κέρδος του Ομιλου Ελαστρον διαμορφώθηκε το 2024 σε 18,1 εκ. ευρώ έναντι 16,1 εκ. το 2023

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση της Eurobank για την Ελληνική Τράπεζα - Στο 97,994% η συνολική συμμετοχή
Άμεσα θα ασκήσει το squeeze out η Eurobank

INTERLIFE: Υψηλά κέρδη, αύξηση παραγωγής και πρόταση για μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή
Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα της INTERLIFE το 2024 έφτασαν τα 100,35 εκατ.€ (+6,96%) έναντι 93,82 εκατ.€ της προηγούμενης Χρήσης

Αυξημένος τζίρος στα 370,4 εκατ. ευρώ το 2024 για τα Πλαστικά Θράκης
Προτεινόμενο συνολικό μέρισμα απο τα Πλαστικά Θράκης 0,23 ευρώ ανα μετοχή

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 57,4 εκατ. ευρώ το 2024, επιστροφή 174 εκατ. στους μετόχους
Τα Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη χρήση του 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους