![Σε χαμηλά εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/2020-02-25T212954Z_664454342_RC2X7F95W6BN_RTRMADP_5_USA-STOCKS.jpg)
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας υποχώρησαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 να προκαλεί φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
Λίγο μετά το άνοιγμα, ο δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε κατά 0,5% σημειώνοντας πτώση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.
Ο αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου του διαδικτύου από την Κίνα, το lockdown σε όλη τη χώρα στη Νέα Ζηλανδία και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις σε αρκετές ασιατικές χώρες κράτησαν «κουμπωμένους» τους επενδυτές, ακόμη και με τις ευρωπαϊκές οικονομίες να συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την ύφεση.
Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας Prosus, η οποία έχει μερίδιο στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Tencent, είχε απώλειες κατά 4,2%.
Οι οικονομικά ευαίσθητοι κυκλικοί τομείς όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα ταξίδια και ο ελεύθερος χρόνος, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τράπεζες πυροδότησαν τις πρώτες απώλειες.
Οι μετοχές του ορυχείου BHP Group που είναι εισηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 8,6% αφού ανακοινώθηκαν τα υψηλότερα ετήσια κέρδη του σε σχεδόν μια δεκαετία, καθώς και η πώληση της επένδυσης σε πετρέλαιο, στην Woodside Petroleum.
Στην Ασία
Οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραφαν πτωτικές τάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις κινεζικές μετοχές στον κλάδο του διαδικτύου στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να υποχωρούν ξανά καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες μετά την ανακοίνωση των νέων κανονοσμών από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στο ίντερνετ.
Άμεσα αντέδασαν οι επενδυτές, με τη διαπραγμάτευση των Tencent, Alibaba και JD.com να πραγματοποιείται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού και η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα Covid-19 έχει διαταράξει την εμπιστοσύνη των αγορών. Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις πιθανές γεωπολιτικές επιπτώσεις μετά την κατάληψη της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, όπως επισημαίνει το CNBC.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
![Χρυσός: Οι δασμοί οδηγούν το ράλι προς τα 3.000 δολάρια [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_lires_agglias24-600x352.png)
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας
![Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο εβδομάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_oil_world3-1024x600-1-600x352.png)
Σε υψηλό δύο εβδομάδες οι τιμές του μαύρου χρυσού
Ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της Ρωσίας και του Ιράν
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/ot_USA_bonds_powell-600x352.png)
Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ο Πάουελ είπε στην καθιερωμένη κατάθεση στη Γερουσία ότι η Fed δε βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: «Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/agores-600x385.jpg)
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Wall Street: Ήπιες πιέσεις – Στηρίζει η Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά