Πτωτικά κινούνται και σήμερα τα futures στη Wall Street, καθώς η αγορά είναι μουδιασμένη με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τον τρόπο που θίγουν το αμερικανικό κύρος. Ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν αργότερα μπορεί να αλλάξουν το κλίμα.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 198 μονάδες, του S&P 500 κατά σχεδόν 20 μονάδες και του τεχνολογικού Nasdaq κατά 57 μονάδες.

Πέρα από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που παρουσίασαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη υποχώρηση εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας, από σήμερα και μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου σημαντικές εταιρείες λιανικής.

Τα στοιχεία της Home Depot δεν ικανοποίησαν την αγορά με αποτέλεσμα ήδη προσυνεδριακά η μετοχή της να σημειώνει πτώση, καθώς ναι μεν η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη άνω των εκτιμήσεων στα 4,81 δισ. δολάρια, οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 5,4%, που ερμηνεύτηκε ως επιβράδυνση της δραστηριότητας στον κλάδο.

Αναλόγως πτώση καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Walmart παρά το γεγονός πως τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,4% και τα κέρδη της ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,78 δολάρια, ήτοι 21 σεντς πάνω από τις εκτιμήσεις. Κι αυτό διότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5%, που συνιστά επιβράδυνση σε σχέση με το περσινό άλμα κατά 9,9%.

Η αγορά ανησυχεί πως η αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα έχει αρχίσει να επηρεάζει το λιανεμπόριο και την κατανάλωση, όπως κατεγράφη και από την προ ημερών κάθετη πτώση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος σε χαμηλό δεκαετίας.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς συνεχίζει και σήμερα πτωτικά φτάνοντας το 1,225%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κερδίζει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,177.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών με νέα πτώση κατά 0,75% στα 66,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,24% στα 1.794 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street