Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με τους επιμέρους δείκτες να ξεκινούν τη συνεδρίαση διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες στον απόηχο των αρνητικών μηνυμάτων για την πορεία της οικονομίας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το λιανεμπόριο. Πάντως, η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, γύρω στις 21.00 ώρα Ελλάδος, που είναι και το γεγονός της εβδομάδας για την αμερικανική αγορά θα σταθεί καθοριστική για την βελτίωση ή όχι του επενδυτικού κλίματος.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow σημειώνει πτώση κατά 0,29% στις 35.240 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή κάμψη κατά 0,1% στις 4.443 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται οριακά χαμηλά κατά 0,02% στις 14.653 μονάδες.

Χθες, τα απογοητευτικά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις που κατέγραψαν αρκετά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση, οδήγησαν σε πτώση όλους τους δείκτες. Ο Dow υποχώρησε κατά 0,8% στις 35.343,28 μονάδες, ο S&P 500 έπεσε κατά 0,71% στις 4.448,08 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,9% στις 14.656,18 μονάδες.

Τα στοιχεία από το λιανεμπόριο σε συνδυασμό με τα προ ημερών στοιχεία για την σημαντική πτώση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος σε χαμηλό δεκαετίας φούντωσαν και πάλι την αγωνία της αγοράς πως η αναζωπύρωση της πανδημίας και η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να επιβαρύνουν το ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας.

Μέσα στο κλίμα αυτό, η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed θα προσφέρει μια καθαρότερη εικόνα αναφορικά με τις σκέψεις και απόψεις των μελών του συμβουλίου και το πόσο έχει προχωρήσει η συζήτηση για την έναρξη της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Αν και τις προηγούμενες ημέρες πολλοί αξιωματούχοι της Τράπεζας έχουν μιλήσει ανοιχτά για έναρξη του tapering από το φθινόπωρο.

Το κείμενο των πρακτικών σε συνδυασμό με το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο επικείμενο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ θα είναι οι δύο βασικές πηγές από τις οποίες η αγορά θα αντλήσει συμπεράσματα για το τι θα πρέπει να περιμένει από το συμβούλιο του Σεπτεμβρίου αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης του tapering, αλλά και τον ρυθμό επιβράδυνσης που θα υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες.

Αναμένοντας τα πρακτικά, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται γύρω στο 1,27%. Στον αντίποδα στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται γύρω στο 1,172.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο ανακάμπτει σήμερα μετά από τις συνεχιζόμενες πιέσεις των προηγούμενων ημερών, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,33% στα 66,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ μικρά κέρδη καταγράφει και ο χρυσός στα 1.788 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street