Επιφυλακτικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τα futures να παρουσιάζουν μεικτή εικόνα με μικρές διακυμάνσεις εν αναμονή της αποψινής δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 49 μονάδες, τα futures του S&P 500 κινούνται οριακά χαμηλότερα κατά 2 μονάδες και τα futures του Nasdaq ανεβαίνουν κατά 7 μονάδες.

Χθες, τα απογοητευτικά στοιχεία από το λιανεμπόριο οδήγησαν σε πτώση όλους τους δείκτες. Ο Dow υποχώρησε κατά 0,8% στις 35.343,28 μονάδες, ο S&P 500 έπεσε κατά 0,71% στις 4.448,08 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,9% στις 14.656,18 μονάδες.

Τα στοιχεία από το λιανεμπόριο σε συνδυασμό με τα προ ημερών στοιχεία για την σημαντική πτώση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος σε χαμηλό δεκαετίας φούντωσαν και πάλι την αγωνία της αγοράς πως η αναζωπύρωση της πανδημίας και η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να επιβαρύνουν το ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας.

Μέσα στο κλίμα αυτό, η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed θα προσφέρει μια καθαρότερη εικόνα αναφορικά με τις σκέψεις και απόψεις των μελών του συμβουλίου και το πόσο έχει προχωρήσει η συζήτηση για την έναρξη της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Αν και τις προηγούμενες ημέρες πολλοί αξιωματούχοι της Τράπεζας έχουν μιλήσει ανοιχτά για έναρξη του tapering από το φθινόπωρο.

Προσυνεδριακά, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κερδίζει σήμερα έδαφος στο 1,27%, ενώ το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,172. Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο παίρνει… ανάσες μετά τις συνεχόμενες πιέσεις των προηγούμενων ημερών και ανεβαίνει κατά 0,93% στα 67,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός ανεβαίνει κατά 0,14% στα 1.790 δολάρια την ουγγιά

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street