
Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαν διαρρεύσει την περασμένη Κυριακή για επίθεση από χάκερ που είχε σαν αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών στοιχείων περίπου 50 εκατ. πελατών προχώρησε η T-Mobile US, αφού –λέει- εξακρίβωσε τις πληροφορίες.
Το θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια η πλατφόρμα του Vice, η οποία ανέφερε πως ένας χάκερ τους ενημέρωσε πως κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών και ζητούσαν λύτρα ή τα διέθεταν προς πώληση σε τρίτους.
«Είμαστε πλέον σε θέση να επιβεβαιώσουμε πως τα στοιχεία που υπεκλάπησαν από τα συστήματα μας περιλαμβάνουν και προσωπικές πληροφορίες» αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, διευκρινίζοντας ότι ερευνά τη διαρροή.
Τα στοιχεία περιλαμβάνουν πληροφορίες, όπως κωδικούς εισόδου στους λογαριασμούς, ονόματα, τηλέφωνα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις κλπ, συνολικά 7,8 εκατ. νυν συνδρομητών της εταιρείας και περίπου 40 εκατ. πρώην συνδρομητών.
Πάντως, η εταιρεία, η οποία συνολικά αριθμεί πάνω από 100 εκατ. συνδρομητές, υποστήριξε πως δεν φαίνεται πως στα στοιχεία που διέρρευσαν να περιλαμβάνονται κρίσιμες οικονομικές πληροφορίες, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, στοιχεία πληρωμών ή τραπεζικών λογαριασμών.
Επίσης, δεν διευκρίνισε αν οι χάκερς την έχουν προσεγγίσει ζητώντας και πόσα.
Οι κυβερνοεπιθέσεις τείνουν να μετατραπούν σε μάστιγα παγκοσμίως, ενώ οι τεχνολογικές εταιρίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας αποτελώντας συχνό στόχο των χάκερς. Θυμίζουμε τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί παλαιότερα η Virgin Media, η TalkTalk και η Deutsche Telekom.
Την ίδια ώρα οι διεθνείς αρχές έχουν αρχίσει να επιβάλουν πολύ βαριά πρόστιμα στις εταιρείες που δεν έχουν διασφαλίσει επαρκή προστασία στα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Uber, την Target, την Equitfax, την British Airways και την Capital One.


Latest News

Εμπορικό πλεόνασμα 89,3 δισ. κατέγραψε η ΕΕ στα αυτοκίνητα το 2024
ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν εντός της ΕΕ το 2024

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε το «κεφάλι» του CEO στην αλυσίδα fast fashion Primark
Η αλυσίδα fast fashion Primark έχει πάνω από 450 καταστήματα σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
![Πληθωρισμός: Στο 3,1% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/inflation-600x352.png)
Άνοδος στο 3,1% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα - Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]
Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat - Η χώρα μας σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8) - Τι λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων (20 χαμηλότερο η Ελλάδα)

Αίτηση πτώχευση κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα Hooters - Η λύση που αναζητά
Στην αίτησή της Hooters για πτώχευση ανέφερονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις στο ίδιο εύρος
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Κοιτάει μπροστά αλλά δεν ξεχνά το παρελθόν - Η ανατροπή της Gap και το μυστικό για έσοδα
«Μόνο εάν οι μάρκες είναι επίκαιρες, μπορούν να προχωρήσουν σε πωλήσεις», υπογράμμισεο CEO της Gap - Η παρουσία της στην ελληνική αγορά μέχρι το 2028

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό