Την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Forum του Alpbach – ένα Forum αφιερωμένο στο μέλλον της Ευρώπης, την κλιματική κρίση και την «πράσινη» ευκαιρία – θα κηρύξει στις 24 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από κοινού με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Alexander Van der Bellen, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου.

Το Forum του Alpbach, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Προεδρίας, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην ομώνυμη αυστριακή κωμόπολη, φέτος δε φέρει τον τίτλο «Μετά την καταιγίδα, ένα όνειρο για την Ευρώπη». Θα δώσει, έτσι, έμφαση στο μέλλον της Ευρώπης και τη χρηματοδότησή του, καθώς και στην κλιματική κρίση και την «πράσινη» ευκαιρία.

Κοινός άξονας των συζητήσεων θα είναι οι αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, με βάση τα διδάγματα της κρίσης της πανδημίας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εκτός από την προγραμματισμένη παρέμβαση των δύο Προέδρων στο Forum, η κ. Σακελλαροπούλου και ο κ. Van der Bellen θα έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Green |

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Green |

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X