![Κορκίδης – Ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές από τις πυρκαγιές στην Αττική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/βαρυμπόμπη.jpeg)
«Ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές στην Αττική, που “υποθηκεύονται” σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται εχθρικό, ενώ έχει καταστεί σαφές πως απαιτούνται νέες προδιαγραφές μέσα στις οποίες θα κληθούμε να διαβιώσουμε».
Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τις φωτιές στη Περιφέρεια Αττικής.
Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης: «Η ανυπολόγιστη ζημιά από τις φωτιές στη Περιφέρεια Αττικής, δυστυχώς μετά τη Λαυρεωτική, συνεχίζεται στην Δυτική Αττική, παρά τη τιτάνια προσπάθεια που δίνουν πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και να περιορίσουν τη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον. Η σκληρή μάχη να περισωθούν περιουσίες συμπολιτών μας, που απειλούνται να καούν στα Βίλια του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, συνεχίζονται για τέταρτο 24ωρο».
Αγωνία
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αγωνία μάλιστα φαίνεται να παρατείνεται, αφού η περιοχή της Αττικής τίθεται ξανά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.
Και πρόσθεσε πως «Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την ανακούφιση των πυρόπληκτων αφορούν σε άμεσες και υποστηρικτικές δράσεις, χωρίς όμως καμία να αναπληρώνει τον καημό του καμένου σπιτιού μιας οικογένειας. Ανεξάρτητα της οικονομικής διάστασης και του απολογισμού της μεγάλης καταστροφής, η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Ανυπολόγιστες είναι και οι συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές στην Αττική, που «υποθηκεύονται» σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται εχθρικό, ενώ έχει καταστεί σαφές πως απαιτούνται νέες προδιαγραφές μέσα στις οποίες θα κληθούμε να διαβιώσουμε».
Και κατέληξε: «Η σκέψη μας δεν μπορεί παρά αυτή τη στιγμή να είναι κοντά σε αυτούς, που δίνουν μια ασύμμετρη μάχη από ξηράς και αέρος και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά. Σαφώς στους συνανθρώπους μας, που με πόνο ψυχής βλέπουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους να γίνονται στάχτη, χωρίς να υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι να προσευχηθούμε να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να βοηθήσουμε άμεσα ως Επιμελητήριο, μέσω των Δήμων, τις τοπικές κοινωνίες και αγορές με κάθε δυνατό τρόπο και να ευχηθούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αττική».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις