
Ανοδική τάση καταγράφουν σήμερα Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο. Παραμένουν, ωστόσο, σε τροχιά απωλειών πάνω από 5% σε εβδομαδιαία βάση, καθώς τα νέα lockdown σε χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα μειώνουν την προοπτική ζήτησης για καύσιμα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) για τον Σεπτέμβριο, που λήγουν σήμερα Παρασκευή, αυξήθηκαν 40 σεντς ή 0,6% στα 64,09 δολάρια το βαρέλι τα ξημερώματα, μετά την πτώση 2,7% την Πέμπτη.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν 32 σεντς ή 0,5% στα 66,77 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση 2,6% την Πέμπτη το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Μάιο.
«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ασία είναι πιθανό να μειώσει τη ζήτηση και μπορεί να θολώσει τις προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου», σχολίασε η αναλύτρια της DailyFX, Μάργκαρετ Γιανγκ, προσθέτοντας ότι οι αυξανόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη επιβαρύνουν την αγορά πετρελαίου.
«Η Ιαπωνία επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα έκτακτης ανάγκης, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, των οποίων οι βιομηχανίες χρειάζονται πετρέλαιο, με τη ζήτηση να επηρεάζεται από τη μετάλλαξη Δέλτα», είπε η ίδια.
Επίσης, η Κίνα έχει επιβάλει νέους περιορισμούς με την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» για τον κορωνοϊό, με επιπτώσεις στη ναυτιλία και στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.
Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία έχουν προκαλέσει αυστηρούς περιορισμούς.
Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, που σήμαινε αυξημένες μετακινήσεις, θα μειώσει επίσης τη ζήτηση πετρελαίου.
«Η αεροπορία παραμένει η πιο αδύναμη συνιστώσα της παγκόσμιας ζήτησης αυτήν τη στιγμή και ο κίνδυνος περαιτέρω περιορισμών στα εσωτερικά και διεθνή ταξίδια λόγω της μετάλλαξης Δέλτα θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για το πετρέλαιο κατά το υπόλοιπο του δεύτερου εξαμήνου του έτους, ιδίως με τον περιορισμό των ταξιδιών με αυτοκίνητο στις ΗΠΑ» σχολίασε ο Στέφεν Ινς, της SPI Asset Management.


Latest News

Δεύτερη ημέρα ανοδικής αντίδρασης στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed
H Wall Street βρήκε στηρίγματα μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ενώ αναμένει και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη

H «κρυφή γοητεία» των ιδιωτικών δωματίων της Wall Street - Οι συναλλαγές μακριά από τα φώτα
Αυξάνονται οι εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές που γίνονται σε ιδιωτικά δωμάτια - Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη διαφάνεια

Το κοβάλτιο της κινεζικής Lygend παρακάμπτει τους δασμούς Trump μέσω... Ινδονησίας
Το καθεστώς των δασμών που επιβάλουν οι ΗΠΑ ωθεί όλο και περισσότερους αγοραστές να στραφούν για κοβάλτιο στην Ινδονησία

Κανονικά η συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου στο ΧΑ - Πού οφείλονταν τα τεχνικά προβλήματα
Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της επανεμφάνισης του προβλήματος στο ΧΑ

Αμερικανικά ομόλογα: Υποχωρεί η απόδοση του δεκαετούς μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
Εντείνονται οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

Στο «πράσινο» ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 550,85 μονάδες

Υπουργείο Οικονομικών: Πρωτοβουλία Πιερρακάκη για ψηφιακή αναβάθμιση του ΧΑ
Η ανακοίνωση του υπουργείου μετά την τεχνική δυσλειτουργία στο ΧΑ

Πρόωρο κλείσιμο στο ΧΑ λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων - Χωρίς συναλλαγές σχεδόν 3ώρες
Η διοίκηση της ΕΧΑΕ ενημέρωσε τα μέλη της ότι αγορά θα επαναλειτουργήσει μόνο για να υπολογισθούν οι τιμές κλεισίματος

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου μετά την αμερικανική επίθεση στους Χούθι
Η δέσμευση των ΗΠΑ για συνέχιση των επιθέσεων και τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα τροφοδοτούν την άνοδο του πετρελαίου

Καμία συναλλαγή στο ΧΑ, λόγω τεχνικού προβλήματος - Ανεστάλη η συνεδρίαση μέχρι τις 17.20
Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών σταμάτησαν με τον γενικό δείκτη να γράφει κέρδη 0,19% στις 1.696,85 μονάδες και τον τζίρο στα 110,8 εκατ. ευρώ