Ιδιωτικές εταιρείες αναμένεται να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Στο υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται πώς θα γίνει η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, προβλέπει την αντικατάσταση των μη εμβολιασμένων στο ΕΣΥ που θα βγουν σε αναστολή, με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες. Μάλιστα, οι υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση.

Όπως αναφέρεται σχετικά, έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικαταστήσουν που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κοντοζαμάνης: Ο νόμος για τους ανεμβολιάστους θα εφαρμοστεί

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ήταν σαφής και κατηγορηματικός. Διεμήνυσε πως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ «ο νόμος θα εφαρμοστεί», που σημαίνει πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον, πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά ούτε και αστερίσκους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον