Διαδικτυακά αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά το φετινό ετήσιο συμπόσιο της Federal Reserve, στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ, εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης, ανακοίνωση η Fed του Κάνσας.

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε απογοητευμένοι, που οι συνθήκες υγείας θα μας εμποδίσουν να συγκεντρωθούμε δια ζώσης στο Jackson Lake Lodge φέτος, όπως είχαμε προγραμματίσει, η ασφάλεια των επισκεπτών μας και της κοινότητας του Teton County είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε η Esther George, πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ότι οι πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ, θα γίνει διαδικτυακά.

Η ομιλία του προέδρου, συνήθως το αποκορύφωμα της εκδήλωσης, πρόκειται να μεταδοθεί ζωντανά στο κοινό την Παρασκευή το πρωί (τοπική ώρα).

Οι αγορές αναμένουν την τοποθέτηση του Τζερόμ Πάουελ, προσβλέποντας σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed ύψους 120 δισ. δολαρίων.

Κάθε χρόνο από το 1978, η Federal Reserve Bank του Κάνσας Σίτι διοργανώνει ένα συμπόσιο για ένα σημαντικό οικονομικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των ΗΠΑ και του κόσμου.

Φετινό θέμα: «Η μακροοικονομική πολιτική σε μια μία άνιση οικονομία»

Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο περιλαμβάνουν εξέχοντες κεντρικούς τραπεζίτες, υπουργούς Οικονομικών, ακαδημαϊκούς και συμμετέχοντες στην οικονομική αγορά από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή