Στο πλαίσιο του ελέγχου που επιδιώκουν να ασκούν και των περιορισμών που επιβάλλουν στον ιδιωτικό τομέα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πιέσουν εταιρείες πλούσιες σε δεδομένα, να παραδώσουν τη διαχείριση και την εποπτεία των δεδομένων τους σε τρίτες εταιρείες, εάν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters οι κινεζικές αρχές πιστεύουν ότι η ίδρυση εταιρειών ασφάλειας πληροφοριών τρίτων, ιδανικά υποστηριζόμενων από το κράτος, για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των δεδομένων των ελπιδοφόρων IPOs θα μπορούσε να περιορίσει αποτελεσματικά την ικανότητά τους να μεταφέρουν κινεζικά δεδομένα στο εξωτερικό.
Αυτό θα αμβλύνει -σύμφωνα πάντα με τους κινεζικούς ισχυρισμούς- τις ανησυχίες του Πεκίνου ότι η εισαγωγή μια κινεζικής εταιρείας σε ξένο χρηματιστήριο μπορεί να αναγκάσει τις εταιρείες να παραδώσουν ορισμένα από τα δεδομένα τους σε ξένες οντότητες και να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια.
Το σχέδιο είναι μία από τις αρκετές προτάσεις που εξετάζονται από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές καθώς το Πεκίνο, σφίγγει τον εποπτικό κλοιό στις διαδικτυακές πλατφόρμες της χώρας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να ενισχυθεί ο έλεγχος των καταχωρίσεων στο εξωτερικό.
Οι περιορισμοί , που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση των μετοχών και έχει επηρεάσει άσχημα το κλίμα των επενδυτών, έχει στοχεύσει ιδιαίτερα τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη διαχείριση των εταιρειών Διαδικτύου.
Ενισχυμένη εποπτεία
Το σχέδιο του Πεκίνου έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες ότι οι κινεζικές εταιρείες παραβιάζουν τους αμερικανικούς κανόνες που απαιτούν από τις εισηγμένες εταιρείες να αποκαλύπτουν στους επενδυτές μια σειρά πιθανών κινδύνων για τις οικονομικές τους επιδόσεις.
Συνολικά 37 κινεζικές εταιρείες έχουν συγκεντρώσει 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αμερικανικών IPOs μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την Dealogic, σχεδόν διπλάσια από τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.
Latest News
Ποια είναι η τολμηρότερη αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη;
Η Middle East Airlines είναι ο μόνος αερομεταφορέας που εξυπηρετεί τη χώρα εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών και μαχών με τη Χεζμπολάχ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης μήνυσε το X του Έλον Μασκ
Ο Μπερνό μηνύει το Χ για αναδημοσίευση άνευ καταβολής δικαιωμάτων από ειδησεογραφικά μέσα του
Από... Εξολοθρευτής, μεγαλοστέλεχος εταιρείας της λίστας Fortune 500
Ο Άρνολντ Σβαρτσνέγκερ γίνεται ο Εξολοθρευτής για ένα μεγάλο πρόβλημα της γενιάς του.
Οι BRICS στο... τιμόνι των G20 για έναν ακόμη χρόνο
Η Σύνοδος Κορυφής του Ρίο ντε Τζανέιρο ακολουθεί αυτή του Νέου Δελχί (Ινδία) και συνερχεται πριν απο αυτη του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), δίνοντας στις 3 χώρες μέλη των των BRICS τη δυνατότητα να διαμορφώσου την ατζέντα των G20
Ο κρατικός κολοσσός καπνού της Κίνας ανθεί, κόντρα σε παγκόσμιες τάσεις
Η China Tobacco είναι σχεδόν μονοπώλιο σε ένα έθνος θεριακλήδων
Πώς οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια στην εργασία
Τα υψηλά επίπεδα απουσιών που προκαλείται από ασθένεια μετά την πανδημία δημιουργούν προβλήματα στους εργοδότες
Ύφεση και ακυβερνησία απειλούν Γαλλία και Γερμανία
Παρεμφερή προβλήματα αντιμετωπίζουν ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπαρνιέ. Θέλουν να υλοποιήσουν συγκεκριμένους στόχους, αλλά τους λείπουν τα χρήματα.
Απρόσμενη ανάπτυξη της ισραηλινής οικονομίας εν μέσω πολέμου
Παρά τον πόλεμο το ΑΕΠ του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο
«Taramagate»: Τι συμβαίνει στη Βρετανία με την έλλειψη ταραμοσαλάτας
Η απεργία σε ένα εργοστάσιο στη Βρετανία έχει προκαλέσει πανικό στους Λονδρέζους που διαμαρτύρονται για την ταραμοσαλάτα
Σίγουρος για τον πληθωρισμό παρά τις υψηλές υπηρεσίες o Λουίς ντε Γκίντος
Η οικονομία έχει απογοητεύσει πρόσφατα, καθώς η κατανάλωση παραμένει αδύναμη, δήλωσε ο Λουίς ντε Γκίντος